Ощадбанк почав оформлювати картки "е-Підтримка" для вакцинованих підлітків

Фото: пресс-служба мэрии Днепра
Фото: пресслужба мерії Дніпра

Ощадбанк почав оформляти карти "е-Підтримка" для клієнтів віком від 14 років із "зеленим" сертифікатом про вакцинацію. Як йдеться у повідомленні держбанку, відкрити таку картку для отримання 1000 гривень підлітки можуть у мобільному додатку "Ощад 24/7".

Для цього необхідно оновити додаток та в головному меню вгорі праворуч натиснути "+" та вибрати "Замовити картку "е-Підтримка".

Потім у додатку держпослуг "Дія" слід у розділі "Послуги" подати заявку на отримання коштів, вибрати відкриту картку "е-Підтримка" та далі чекати на зарахування грошей на неї.

Отримані таким чином 1000 грн підлітки зможуть використати протягом чотирьох місяців з дня зарахування.

Їх можна витратити не тільки на книги, послуги у сфері культури, спорту або на пасажирські перевезення, але і на освіту, дитячі позашкільні гуртки, перебування в літньому або спортивному дитячому таборі, а також на спортивні товари (ковзани, лижі, туристичне приладдя), канцтовари та шкільне приладдя.

Нагадаємо, що наприкінці минулого тижня оформляти карти "е-Підтримка" почав і найбільший український банк – ПриватБанк.

Зазначимо також, що віднедавна "тисячу за вакцинацію" пенсіонери можуть витратити на купівлю ліків та оплату комунальних послуг, а напередодні ініціатор таких заохочень президент Володимир Зеленський анонсував, що вакциновані громадяни віком від 60 років отримають від держави безкоштовний смартфон. Запис бажаючих, однак, почнеться лише у квітні.