Основні причини, які спонукали українців звільнитися в 2021-2022 роках

звільнення
Подання заяви про звільнення. Фото: ligazakon.ru

Більшість працівників звільняються через низький рівень заробітної плати, але є й інші причини, які в результаті опитування з'ясував портал з пошуку роботи Work.ua.

27% респондентів відповіли, що звільняються чи звільняються, бо не відчувають, що зростають на своїй посаді, тому втрачають мотивацію.

Вигорання посіло друге місце у рейтингу. Цей варіант обрали 26% респондентів. Наслідками вигорання можуть бути депресія, невиконання робочих завдань, прояви агресії.

"Мене не цінували" - таку відповідь обрали 20% тих, хто звільнився протягом 2021-2022 років. Співробітник не одержує задоволення від роботи, коли роботодавець не демонструє його важливість у команді. На практиці багато фахівців уникають такого начальника, навіть якщо він пропонує підвищення зарплати.

12% респондентів відповіли, що звільнилися через переїзд, у 8% не склалися стосунки з роботодавцем та колективом, 4% співробітників відмовили у підвищенні, 2% відкрили свій бізнес, а 1% зробили більш вигідну пропозицію.

Результати опитування

Сьогодні компанії, щоб залучити хорошого спеціаліста, недостатньо запропонувати винятково високу заробітну плату та офіс у центрі міста. Співробітникам важлива мотивація як фінансова, так і психологічна.

Опитування проводилося у січні 2022 року. У ньому взяли участь 12 906 осіб

З недавніх пір обов'язковим пунктом у кожній солідній компанії стали інвестиції в освіту та розвиток співробітників. Якість підготовки студентів українськими вишами давно перестала відповідати запиту та задовольняти бізнес. Тому великі компанії беруть навчання персоналу до рук.

Епідемія коронавірусу змусила компанії переглядати формати роботи та організацію робочого місця працівників. Прогнози щодо того, що віддалений формат роботи не буде ефективним, не виправдалися. Компанії зіткнулися з тим, що співробітники вже звикли працювати віддалено та не поспішають повертатися до офісів.