НБУ курс:

USD

41,28

+0,05

EUR

44,81

+0,09

Готівковий курс:

USD

41,55

41,50

EUR

45,35

45,20

Тури на Новий рік: чи є ще місця та скільки коштують путівки?

Тури на Новий рік: чи є ще місця та скільки коштують путівки?

Турів, що горять, ближче до зимових свят чекати не варто, а ціни на новорічний відпочинок вже зараз стартують від 12-14 тисяч з особи за тиждень

Путівки в теплі краї на Новий рік вже закінчуються, а турів, що горять, ближче до зимових свят чекати не варто — про це в один голос уже який тиждень поспіль твердять українські туроператори. "Без жартів, зараз вже просто last call по Новому році! Ціни зростають щодня, готелі щодня надсилають стопи продажів на високі дати. Якщо ви плануєте відпустку в період зимових канікул - покваптесь з вибором", - такі заклики публікували в Shestopalova Travel Agency вже на початку жовтня.

Інші ж вказували на шанси, що тануть, відхопити поїздку подешевше. "Діда Мороза не існує, як і турів, що горять цього сезону! Якщо ви маєте намір відпочити в Єгипті, готуйтеся заплатити за тур від 1000-1200 доларів і вище. У хороших готелях місць немає до листопада. Новорічні тури бронювати треба вже зараз. За день -Два до вильоту нічого не зловіть. Якщо і трапиться щось, то це явно буде готель не найвищої якості", - писали в агентстві подорожей "За три копійки".

Підтвердити чи спростувати цю інформацію Delo.ua вирішили у двох найбільших українських туристичних компаній. Ми дізналися чи попит і ціни на святкові подорожі підвищилися, а також які напрями на ці дати найпопулярніші в українців.

Купити тур на Новий рік – чи це реально зараз?

Оператори заспокоюють — поки що путівку на свята можна купити. "Зараз ще є і місця в готелях, і авіаквитки на новорічні свята, але з другої половини листопада ми очікуємо на зростання попиту і тоді ситуація буде дуже швидко змінюватися", - каже директор Coral Travel в Україні Тетяна Прокопенко .

Вона вказує, що попит на новорічні тури вже є зараз, особливо в тих готелях, які добре відомі туристам завдяки відмінному поєднанню ціни та якості. Водночас Тетяна Прокопенко зазначає, що чим ближче дата — тим гіршим буде вибір готелів і вища ціна, а тому рекомендує не відкладати бронювання туру.

Про це свідчить і керівник відділу розвитку напрямків Join UP! Катерина Артюх . “Кількість заявок на новорічний період зростає буквально з кожним днем. до пікових дат доведеться брати лише те, що залишилося, і за ціною вищою, ніж зараз, або не їхати нікуди зовсім», - наголошує голова відділу.

За її словами, крайньої дати бронювання немає, якщо залишаються місця на літаку та номери у готелях, купити тур можна і за добу до початку. "Однак ні для кого не секрет, що найпопулярніші та улюблені всіма напрямки та варіанти розміщення розлітаються завжди першими і ближче до наміченої дати, особливо святкової, навряд чи вдасться щось забронювати", - каже Артюх.

На яких курортах українці вважають за краще відпочивати взимку?

У Join UP! розповіли Delo.ua, що за кількістю бронювань лідирує ОАЕ та Єгипет. У Coral Travel повідомили те саме. "Лідує як завжди Єгипет, і ось по ньому приймати рішення і бронювати потрібно якнайшвидше, тому що місця в популярних готелях дуже швидко закінчуються. Не варто чекати гарячих турів, цього сезону їх не буде. Гарним попитом користуються ОАЕ, а також екзотичні напрямки - Мальдіви, Сейшели, Домінікана, Занзібар", - поділилася даними Тетяна Прокопенко.

Також у Coral Travel окремо відзначили попит українців на гірськолижні напрямки — Ерджієс та Паландокен у Туреччині, Зальцбург та Тіроль в Австрії, Буковель та Драгобрат в Україні.

Скільки коштує тури на Новий рік і чи зростають ціни?

У Coral Travel повідомили, що ціни на нагадні тури надалі тільки зростатимуть, пропорційно зростанню попиту. Поки ж, на момент кінця жовтня, гірськолижний відпочинок у Туреччині на новорічні свята (з особи при двомісному розміщенні, на тиждень, зі сніданками) коштуватиме від 12,4 тисяч грн, а тиждень в Австрії з 2 січня 2022 року (з особи при двомісне розміщення, з дворазовим харчуванням) коштуватиме не менше 19,6 тисяч грн.

"Мінімальні ціни турів до Єгипту на людину з вильотом 29 грудня стартують від 14 тисяч грн у тризіркових готелях та від 15 тисяч грн у чотиризіркових готелях, при двомісному розміщенні на тиждень з All Inclusive", - каже директор Coral Travel в Україні Тетяна Прокопенко.

У Join UP! називають схожі ціни. За словами Катерини Артюх, тур до Єгипту на Новий рік на сім ночей стартує від 12,1 тисячі гривень з особи в готелі з чотирма зірками у разі двомісного розміщення у форматі All Inclusive. А забронювати готель на п'ять зірок на таких же умовах можна починаючи від 14,6 тисяч грн.

Артюх пояснює: для Єгипту Україна є одним із найбільших ринків, адже до пандемії наша країна входила до першої трійки за туристичними потоками, а зараз ми й зовсім один номер, незважаючи на поступове повернення в країну туристів з багатьох інших ринків. За її словами, єгипетські готельєри дуже цінують туристів з України та формують для них привабливіші ціни, ніж для інших держав.

"Тур в Емірати на Новий Рік на сім ночей у двомісному номері зі сніданками обійдеться від 15 тисяч грн з особи в готелі на три зірки. Якщо дивитися п'ятизіркові, ціни стартують від 21,5 тисяч грн за інших рівних умов", - повідомила керівник відділу розвитку напрямків Join UP!

Говорячи про ОАЕ, вона зазначила, що дорожчі та престижні готелі, як правило, викупляються насамперед і дуже швидко, тому новорічні дати краще бронювати вже зараз.

Марія Пирогова, спеціально для Delo.ua