Україна та Росія з'ясують, хто сильніший на футзальному майданчику

україна футзал
Збірна України. Фото:УЄФА

У півфіналі Євро-2022 зустрінуться збірні України та Росії, матч відбудеться у п'ятницю, 4 лютого. Про це повідомляє УЄФА.

Ігри 12 Чемпіонату Європи з футзалу проходять у Нідерландах. Збірна України зайняла друге місце у своїй групі, а потім у чвертьфіналі у завзятій боротьбі обіграла Казахстан, за який виступає кілька натуралізованих бразильців. Росія теж у важкому поєдинку добилася права на участь у півфіналі, обігравши збірну Грузії.

Тепер збірні України та Росії посперечаються за вихід у фінал – гра пройде в Амстердамі.

У міжнародних турнірах УЄФА "розводить" команди України та Росії через конфлікт між країнами. Але на стадії плей-офф є шанс, що вони зійдуться в очному протистоянні. Так і сталося цього разу.

Незабаром футбольна збірна Польщі чекає ігри плей-офф за право вийти у фінальну частину Чемпіонату світу, який у 2022 році пройде в Катарі. Вже 22 березня збірна зіграє із Росією на полі суперника. Поляки розглядали варіант залучити як головне   тренера українця Андрія Шевченка. під час перебування гравцем у 1999 році він забив пам'ятний гол у ворота російської збірної.

Нагадаємо, в Україні приділяють увагу підготовці юних футболістів. Так, академія футболу "Металіст" має в своєму розпорядженні сучасну тренувальну інфраструктуру. У найближчих  планах Ярославського ремонт будівлі цієї організації. Його особисті інвестиції у відновлення стадіону та академії становили близько $5 млн і паралельно йде врегулювання правового статусу цих об'єктів.