З сьогоднішнього дня в Україні нещеплених медиків та комунальників почнуть усувати від роботи

З сьогоднішнього дня в Україні нещеплених медиків та комунальників почнуть усувати від роботи
З сьогоднішнього дня в Україні нещеплених медиків та комунальників почнуть усувати від роботи

31 січня в Україні набуває чинності наказ МОЗ про обов'язкову вакцинацію від коронавірусу, згідно з яким медики, комунальники та місцеві чиновники мали зробити щеплення до 31 січня.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ України.

Згідно з наказом, працівники органів місцевого самоврядування, державних та комунальних закладів охорони здоров'я та різних комунальних установ та організацій повинні бути вакцинованими хоча б однією дозою препарату. В іншому випадку їм загрожує усунення від роботи без збереження заробітної плати.

Ця вимога не стосується тих, хто має абсолютні протипоказання до щеплень від Covid-19, і підтверджує це медичне рішення.

Зазначимо, з 8 листопада 2021 року в Україні усунули від роботи   невакцинованих педагогів та працівників центральних та місцевих органів влади. Потім у МОЗ знову змінили список професій, для яких вакцинація обов'язкова.

Тому з 9 грудня 2021 року від роботи також почали усувати нещеплених працівників установ соціальної сфери, захисту прав дітей та реабілітаційних установ, державних службовців, співробітників стратегічних для держави підприємств.

До останніх у тому числі належать співробітники "Укрпошти", "Укрзалізниці", "Нафтогазу" тощо. Усіх невакцинованих працівників цих компаній усунули з роботи.

17 грудня МОЗ знову розширило список організацій, представники яких мають обов'язково вакцинуватися проти коронавірусу, додавши до нього працівників органів місцевого самоврядування, закладів охорони здоров'я державної та комунальної форм власності, комунальних підприємств, установ та організацій.

Нагадаємо, Кабінет міністрів ухвалив рішення скоротити термін дії міжнародного та внутрішнього Covid-сертифікатів з одного року до 270 днів.