Кабмін скоротив мінімальний термін для вакцинації бустерною дозою

Кабмін скоротив мінімальний термін для вакцинації бустерною дозою

Кабінет Міністрів України скоротив мінімальний термін для отримання бустерної дози вакцини від Covid-19 з 180 до 90 днів.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно з урядовою ухвалою від 19 січня, тепер термін для вакцинації бустерною дозою становить від 90 до 270 днів після останнього щеплення.

Цей термін застосовуватиметься і за вакцинації однією вакциною, і за змішаних схемах вакцинації, уточнюється у документі.

Крім того, ухвала передбачає, що при формуванні Covid-сертифіката після введення бустерної дози до нього будуть вносити відповідну позначку - "booster/бустер".

Як пояснили в Міністерстві охорони здоров'я, рекомендовано оптимальний термін ревакцинації від шести до дев'яти місяців після завершення первинного курсу вакцинації незалежно від того, якою вакциною прищепилася людина.

Особи з ослабленим імунітетом, яким зараз вводять додаткову дозу вакцини від Covid-19, також зможуть отримати дозу бустеру через три місяці після додаткової (оптимальний термін введення - від трьох до шести місяців).

Зазначимо, ревакцинацію від Covid-19 Міністерство охорони здоров'я дозволило робити будь-якою зареєстрованою в Україні вакциною.

Нагадаємо, Кабінет міністрів ухвалив рішення скоротити термін дії міжнародного та внутрішнього Covid-сертифікатів з одного року до 270 днів.