Україна зареєструвала таблетки від коронавірусу

Україна зареєструвала таблетки від коронавірусу
Україна зареєструвала таблетки від коронавірусу

Міністерство охорони здоров'я України зареєструвало препарат для екстреного застосування "Молнупіравір", який використовують для лікування Covid-19.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

"Молнупіравір" — це таблетований препарат, який запобігає поширенню вірусу та знижує ризик тяжкого перебігу хвороби. Таким чином "Молнупіравір" стане першим подібним зареєстрованим препаратом у країні.

Зазначається, що препарат допоможе убезпечити хворих від переходу з легкого ступеня тяжкості захворювання до середнього та тяжкого.

"У світі ці ліки використовуються для пацієнтів, які мають хоч один фактор ризику: надмірна вага, вік понад 60 років, цукровий діабет або хвороби серця. Препарат допоможе убезпечити хворих від переходу з легкого ступеня тяжкості захворювання до середнього та тяжкого", — повідомила прес-служба МОЗ.

У відомстві наголосили, що переговори щодо закупівлі 300 тисяч курсів "Молнупіравіру" розпочали ще минулого року.

Зазначимо, фармацевтична компанія Merck заявляє, що її таблетка "Молнупіравір" від коронавірусу має механізм, який працюватиме також проти "Омікрону" та інших штамів Covid-19.

Зазначимо, таблетки "Молнупіравір" схвалило американське Агентство з продовольства та медикаментів (FDA) у грудні 2021 року.

Раніше ці ж пігулки схвалили у Данії. У країні рекомендують приймати ліки людям, схильним до ризику серйозного захворювання, включаючи літніх людей.

Також його вже схвалили та планують закуповувати в інших країнах, включаючи Велику Британію, Японію та Індію.

При цьому препарат не рекомендують приймати вагітним. Він може негативно вплинути на клітини людини, що ростуть.