Google купує за $1 млрд комплекс Central Saint Giles у Лондоні

офіс Google
Офіс Google. Фото: ixbt.com

Компанія Google витратить 1 мільярд доларів на покупку будівлі в центрі Лондона, яку вона зараз орендує, і переобладнає її, повідомляє Reuters.

У штаті технологічного гіганта Google у Великій Британії працює 6 400 співробітників. Компанія запланувала багатомільйонну реконструкцію своїх офісів у комплексі, який купує.

"Нам пощастило працювати у Великій Британії майже 20 років, і покупка девелоперського комплексу Central Saint Giles відображає нашу незмінну відданість зростанню та успіху країни", — заявила фінансовий директор Google Alphabet Рут Порат.

Компанія планує переобладнати будівлю, щоб вона була адаптована для роботи з особистою присутністю і мала конференц-зали для гібридної роботи, а також створювала більше місця для окремих осіб.

Реконструкція передбачає також робочі місця на свіжому повітрі із захистом від опадів.

Google заявила, що зрештою у неї буде можливість розмістити 10 тисяч робітників на своїх британських об'єктах, зокрема ще на одному, що будується в сусідньому районі Кінгс-Крос у Лондоні.

"Ці інвестиції у робочі місця від Google — великий вотум довіри до Великобританії як провідного світового технологічного центру", — заявив міністр фінансів Великобританії Ріші Сунак.

У грудні в Google заявили, що відкладають свій план повернення в офіс по всьому світу на тлі стурбованості з приводу варіанту коронавірусу "Омікрон". Більше того, в компанії повідомили, що незабаром почнуть звільняти працівників, які відмовляються дотримуватися політики компанії щодо вакцинації проти Covid-19.

Meta Platforms, материнська компанія Facebook, також заявила, що по всій території США відкладає повернення співробітників до офісів до 28 березня 2022 року, хоча раніше планувала повністю відкрити офіси для вакцинованих співробітників 31 січня.