Верховний суд США відмінив обов'язкову вакцинацію від Covid-19 співробітників великих компаній

Верховний суд США відмінив обов'язкову вакцинацію від Covid-19 співробітників великих компаній
Верховний суд заблокував вимогу адміністрації США про обов'язкову вакцинацію працівників підприємств зі 100 співробітниками та більше чи потребу їм щотижня здавати ПЛР-тест

Верховний суд США заблокував розпорядження президента країни Джозефа Байдена про обов'язкову вакцинацію співробітників великих компаній, альтернативою якому було б носіння масок та щотижневе тестування власним коштом.

Про це повідомляє ВВС.

Верховний суд заблокував вимогу адміністрації США про обов'язкову вакцинацію працівників підприємств зі 100 співробітниками та більше чи потребу їм щотижня здавати ПЛР-тест.

Судді Верховного суду США вирішили, що це розпорядження перевищує повноваження адміністрації Байдена. Окремо вони ухвалили, що обмежене розпорядження на вакцинацію може застосовуватися до персоналу фінансованих державою медичних установ.

Президент США Джозеф Байден сказав, що розчарований рішенням "заблокувати розсудливі життєво важливі вимоги до співробітників великих підприємств".

"Це не заважає мені використовувати свій голос як президента, щоб виступати за те, щоб роботодавці чинили правильно для захисту здоров'я та економіки", — сказав він.

Байден закликав лідерів бізнесу ввести вимоги щодо вакцинації для захисту своїх працівників, клієнтів та суспільства.

Розпорядження адміністрації про вакцинацію на робочому місці вимагало б, щоб працівники отримували щеплення від Covid-19 або проходили щотижневе тестування, носили маски та робили все це власним коштом.

Адміністрація Байдена підрахувала, що запровадження вимоги про вакцинацію для великих роботодавців врятує 6 500 життів і запобіжить 250 000 госпіталізацій протягом шести місяців.

Зазначимо, Meta Platforms, материнська компанія Facebook, заявила, що по всій території США відкладає повернення співробітників до офісів до 28 березня 2022 через новий штам коронавірусу "Омікрон".

А компанія Google повідомила, що незабаром почне звільняти працівників, які відмовляються дотримуватися політики компанії щодо вакцинації проти Covid-19.