Кібератака. Зловмисники розсилають листи з вірусами від імені кіберзахисту України

Фото: Depositphotos

Зловмисники розсилають листи зі шкідливими програмами від імені української команди швидкого реагування на надзвичайні комп'ютерні події (CERT-UA). Про це у своєму телеграм-каналі повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки з посиланням на Держспецзв'язок.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

"Листи, автором яких нібито є CERT-UA (команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України), містять шкідливе вкладення у вигляді захищеного паролем RAR-архіву «UkrScanner.rar», повідомили в Держспецзв'язку", - сказано в повідомленні.

Згідно з ним, шкідлива активність пов'язана з діями хакерської групи APT28 (також відома як Fancy Bear, дослідники пов'язують її з російською військовою розвідкою, - Delo.ua).

Ресурс уже заблокований, однак у разі отримання подібних листів, команда CERT-UA просить негайно про це інформувати.

Нагадаємо, 1 травня російські хакери атакували сайти "Укрзалізниці", внаслідок чого довелося тимчасово припинити надання деяких послуг.