Meta запатентувала механічне око для розробки додатків AR/VR

око
Mechanical eyeball 100 точно імітує людське око. Фото: Depositphotos

Компанія Meta, яка розвиває ідею метавсесвіту у своїх соціальних мережах, запатентувала механічне очне яблуко. Цей пристрій має допомогти у розробці програм AR/VR, повідомляє Business Insider.

Механічне очне яблуко нагадує людський орган і може служити як частиною "аніматронного пристрою", так і для відстеження руху очей людини. Ця технологія може стати в нагоді також у цифровій рекламі.

Mechanical eyeball 100

Mechanical eyeball 100 має дві осі осями обертання з перетином в центральній точці. Воно досить точно імітує різні структури людського ока склеру, сітківку, рогівку, зіницю, райдужну оболонку.

Схема взаємодії

Датчики допомагають механічному оку "бачити", ця здатність удосконалюється за допомогою машинного навчання.

Проект передбачає також голову, яка зможе імітувати рухи людини, та тіло, що з нею поєднане. Механічний гуманоїд буде матеріалом, "схожим на людську шкіру".

Компанія Meta подбала також про те, щоб користувачам соціальної мережі Instagram стала доступна нова функція. Тепер можна створювати персоналізований аватар, який є аналогом Memoji на пристроях Apple.

Нова функція називається "Аватари" і тепер відкриється всім користувачам соціальної мережі. Вона робить смайл, схожий на користувача, його можна буде використовувати у своїх історіях та постах.

У цей час британський розробник і виробник роботів-гуманоїдів Engineered Arts презентував своїх найреалістичніших роботів з мімікою, як у людини. Робот на ім'я Ameca може показати серію різних виразів обличчя людини та емоцій. Engineered Arts також розробила ще один реалістичний бот на ім'я Mesmer.

Компанія заявляє, що використовувала 3D-сканування реальних людей, щоб дати боту точну структуру кісток, текстуру шкіри та реалістичні вирази обличчя.