У Німеччині закрили найбільший російськомовний даркнет-маркетплейс із продажу наркотиків

У Німеччині закрили найбільший російськомовний даркнет-маркетплейс із продажу наркотиків
Hydra Market була нелегальним торговим майданчиком із найвищим оборотом у світі. Фото: ua.depositphotos.com

Федеральне управління кримінальної поліції (ВКА) Німеччини закрило мережу серверів російськомовної даркнет-майданчика для анонімних покупок наркотиків Hydra Market.

Як повідомляють німецькі правоохоронці, під час операції було конфісковано 543 біткоїни на суму близько 23 млн євро з рахунків, пов'язаних з маркетплейсом.

У Центральному управлінні боротьби з кіберзлочинністю ( ZIT ) заявили, що слідство проводиться щодо раніше невідомих операторів та адміністраторів Hydra.

Вони підозрюються в комерційній експлуатації кримінальних онлайн-маркетплейсів, наданні можливості для несанкціонованої купівлі та продажу наркотиків, а також відмиванні грошей.

Розслідування у справі проводилося із серпня 2021 року за участю влади США.

За оцінками ZIT та BKA, Hydra Market була нелегальним торговим майданчиком з найвищим оборотом у світі , доступ до якого через мережу Tor був як мінімум з 2015 року .

Тільки в 2020 році її продажі склали не менше 1,23 млрд євро. Доркнет -маркетплейс налічував близько 17 млн клієнтів і більше 19 тисяч продавців.

Платформа увійшла до топ-10 майданчиків за оборотом криптовалюти, обійшовши біржі Kraken, OKX та Poloniex.

Влада США підозрює, що кошти з Hydra відмивались у тому числі за допомогою криптовалютного обмінника Suex та Telegram-бота Chatex.

Після закриття серверів при заході Hydra з'являється напис "Платформа і кримінальний вміст конфісковані".

За інформацією російських ЗМІ, "Гідра" була запущена в 2015 році після об'єднання Way Away і Legal RC, які продавали синтетичні канабіноїди та дизайнерські наркотики, які були відсутні на RAMP – провідному на той момент даркнет-ринку.

Кількість користувачів Hydra Market зростала стабільно до середини 2017 року, коли ліквідація RAMP спричинила вибухове зростання реєстрацій. На середину 2019 року на ресурсі було зареєстровано 2,5 млн акаунтів, 393 тисячі з яких здійснили хоча б одну покупку.

Крім наркотиків популярними товарами на Hydra Market були фальшиві гроші та документи, інструкції щодо протизаконної діяльності. Також на ресурсі продавалися послуги з інтернет-безпеки та злому акаунтів.

Там також були виставлені пропозиції щодо працевлаштування, як правило, у сфері виробництва та збуту наркотиків.

За інформацією видання "Секрет фірми", у 2019 році Hydra Market планувала вийти на ICO (первинне розміщення токенів – Delo.ua ).

Зокрема, Hydra обіцяла виставити на продаж 49% частки проекту. За заявою майданчика, гроші мали піти " на розробку програмного забезпечення, створення власної інфраструктури та просування".

"Інвестиційна частка 49% буде виражена випуском 1,47 млн токенів . Стартова ціна за один токен дорівнює $ 100. 100 токенів дають право отримання 0,00333333% від чистого прибутку проекту" , - говорилося в інвестиційному меморандумі Hydra.

У червні 2020 Hydra Market відмовилася від розміщення ICO. Головною причиною відмови від цієї ініціативи у компанії назвали поширення пандемії коронавірусної інфекції COVID-19 .

Джерело фото: ua. depositphotos. com