Vodafone Україна викупила євробонди вже майже на $100 млн

водафон
Магазин Vodafone. Фото: gullivercenter.com

Vodafone Україна завершила другий раунд викупу облігацій на суму 45 млн доларів США. Разом з першим раундом викупу на суму 49 млн доларів загальна вартість викуплених та анульованих облігацій становить 94 млн доларів. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Vodafone Україна реалізує стратегію активного керування боргом. Компанія прагне підтримувати стійку позицію ліквідності та стійкий профіль боргового навантаження.

На початку лютого 2020 року Vodafone Україна розмістила 5-річні єврооблігації на $500 млн під 6,2%. Випуск у форматі 144A/Reg S маркетували серед міжнародних інвесторів у Європі та США. Тепер викуплено бонди на 94 млн доларів.

Vodafone Україна – провідна українська телеком-компанія, яка надає послуги швидкісного інтернету 3G та 4G, фіксованого зв'язку та інтернету.

Нагадаємо, у грудні 2019 року азербайджанська компанія Bakcell завершила покупку "Vodafone Україна" за 734 млн доларів. JP Morgan виступила фінансовим консультантом Bakcell, а також спільно з Raiffeisen Bank International AG (RBI) організувала фінансування угоди за участю групи міжнародних банків та інституційних інвесторів.

З грудня 2019 року Vodafone Україна входить до складу NEQSOL Holding. Це диверсифікована група компаній, що працюють у різних галузях та країнах. Основні напрямки діяльності – нафтогазова, телекомунікаційна, високотехнологічна та будівельна галузі. Група компаній працює у Великій Британії, США, Туреччині, Азербайджані, Україні, Грузії, Казахстані, ОАЕ та інших країнах.