Ще дві європейські авіакомпанії припиняють польоти до України

Ще дві європейські авіакомпанії припиняють польоти до України
Ще дві європейські авіакомпанії припиняють польоти до України

Національні авіаперевізники Австрії та Швейцарії Austrian Airlines та Swiss International Air Lines (Swiss) оголосили про зупинення більшості рейсів в Україну на тлі зростання напруженості в регіоні.

Про це повідомляє avianews.com.

Austrian Airlines літає з Відня до Києва, Львова та Одеси. У пресслужбі авіакомпанії повідомили, що зупиняють рейси до Києва та Одеси до кінця лютого.

20 лютого Austrian Airlines виконає спеціальні рейси з Києва та Одеси для вивезення пасажирів. Рейси Відень — Львів авіакомпанія продовжить у звичайному режимі, зазначили у пресслужбі.

Swiss призупинить польоти своїм єдиним маршрутом в Україну Київ — Цюрих з 21 по 28 лютого, розповіли в пресслужбі авіакомпанії.

Останній рейс цього місяця відбудеться 20 лютого.

До того ж у компанії навіть відмовилися від використання неба України для транзитних рейсів.

Нагадаємо, німецька авіакомпанія Lufthansa призупиняє всі рейси до Києва та з Києва з 21 по 28 лютого.

З 13 лютого польоти в Україну на невизначений час, а також транзит над Україною припинила нідерландська авіакомпанія KLM. Вона ухвалила таке рішення після оцінки можливих ризиків польотів до України на тлі інформації про ймовірне вторгнення Росії.

Зазначимо, що страхові компанії 12 лютого заявили про те, що вони перестануть покривати ризики при польотах над Україною. Причиною стали заяви у західних ЗМІ про можливе вторгнення військ Росії. Через це деякі лізингодавці почали відкликати літаки з України.

Тому Кабінет міністрів ухвалив рішення про виділення Мінінфраструктури 16,6 млрд грн із резервного фонду Державного бюджету України для забезпечення безпеки польотів суден у повітряному просторі країни.

Після цього більшість авіакомпаній відновили роботу у штатному режимі.