Словаччина скасувала дозволи на міжнародні перевезення для України

Словаччина скасувала дозволи на міжнародні перевезення для України
Словаччина скасувала дозволи на міжнародні перевезення для України

Міністерство інфраструктури отримало підтвердження про відміну Словаччиною всіх видів дозволів на міжнародні перевезення для українських перевізників.

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм.

"Щойно отримали повідомлення від колег зі Словаччини про повне скасування всіх видів дозволів на міжнародні перевезення для українських перевізників", — повідомив Найєм.

Він наголосив, що три з чотирьох країн ЄС, з якими у нас спільний кордон – Румунія, Угорщина та Словаччина, – вже скасували дозвільну систему для транзитних та двосторонніх перевезень.

Мінінфраструктури тепер очікує на аналогічне рішення з боку Польщі.

"В умовах закриття наших портів і перенаправлення левової частки вантажів автомобільним транспортом такі кроки з боку сусідів — це істотна підтримка нашої економіки", — заявив Найєм.

Нагадаємо, Україні вдалося домовитися про відміну двосторонніх і транзитних дозволів на перевезення територією семи країн Європейського Союзу, зокрема з Болгарії, Румунії, Угорщини, Італії, Данії, Латвії, Естонії, Литви, а також територією Грузії та Туреччини.

Раніше Мустафа Найєм заявив, що Польща та країни Балтії (Латвія, Литва та Естонія) починають процес повної ізоляції від Росії.