WizzAir запускає нові маршрути із чотирьох українських міст

WizzAir запускає нові маршрути із чотирьох українських міст

До підписання угоди про небо ці маршрути були недоступні

Угорська авіакомпанія WizzAir запустить 26 нових маршрутів із Києва, Львова, Одеси та Харкова та збільшить частоту рейсів на 25 існуючих маршрутах з України.

Про це заявив президент WizzAir Роберт Кері, передає кореспондент Delo.ua.

За його словами, у зв'язку з підписанням угоди про відкрите небо в компанії запустять:

– 12 маршрутів із Києва;

– 9 маршрутів зі Львова;

– 3 маршрути з Одеси;

- 2 маршрути з Харкова.

Так, у компанії повідомили про розміщення 5 нових сучасних літаків на своїй базі у Міжнародному аеропорту "Київ". Новий Airbus 321 поповнить флот авіаперевізника. Ця інвестиція дозволить більш ніж подвоїти обсяг діяльності авіакомпанії в Міжнародному аеропорту "Київ" та запропонувати пасажирам нові маршрути з Києва до Парижа Бове, Брюсселя Шарлеруа, Ейндховен, Ніцци, Барселони, Мадрида, Аліканте, Малаги, Порто, Пальма-де-Майорки, Ханьє (Кріт) та аеропорту Базель-Мюльхаузе-Фрайбург.

Крім того, WizzAir оголосила про розміщення двох нових літаків Airbus 321 на базі у Львові. Новий літак буде задіяний на 9 нових маршрутах до Парижа Бове, Мадрид, Ейндховен, Барселони, Брюсселя Шарлеруа, Ніцци, Тревізо, Афін та Салоніки.

Таким чином, авіакомпанія додала чотири нові міжнародні напрями з України: Іспанія, Франція, Бельгія, Нідерланди.

Перший рейс з Києва до Парижа Бове стартує вже з грудня цього року. Вартість квитків за всіма новими напрямками складає від 24,99 євро, які вже доступні для бронювання. Це акційна ціна, проте вона від звичайної вартості не сильно відрізнятиметься. При цьому в компанії додали, що підписання угоди про небо не впливає на формування ціни на квитки.

Усього авіакомпанія пропонує авіаперельоти 117 маршрутами до 21 європейської країни з 6 українських аеропортів. Кері додав, що, коли в Україні з'явиться попит на внутрішні маршрути, у компанії розглянуть можливість запустити рейси всередині країни.

Нагадаємо, 12 жовтня Україна та Європейський Союз підписали угоду про загальний авіаційний простір .

Раніше Рада ЄС дала згоду на підписання такої угоди як з Україною, так і ще з трьома країнами — Вірменією, Тунісом і Катаром.

Процес об'єднання українського авіаційного простору з ЄС було розпочато ще 1999 року. 12 грудня 2006 року Рада ЄС уповновагла Єврокомісію розпочати відповідні переговори з Україною. У жовтні 2013 року текст угоди про "відкрите небо" було узгоджено сторонами, проте через зовнішньополітичні умови його підписання було відкладено на невизначений термін.