Місто за один день: Де розважитися та смачно поїсти в Афінах

Місто за один день: Де розважитися та смачно поїсти в Афінах

Ведучі шоу "Середземноморський check-in" на НЛО TV Олена Мороз та Ілля Луценко, які побували нещодавно в Афінах, розповіли про туристичні плюси та мінуси грецької столиці

Грецька столиця завжди була популярна у туристів усього світу завдяки насамперед античній архітектурі та красам природи, а також комфортному клімату. А як сьогодні почуваються Афіни, які, як і вся Греція, пережили сильний економічний спад, що почався під час світової фінансової кризи 2007-2008 років? Що залишилося тим самим, а що змінилося у туристичному ландшафті міста?

Графіті як новий символ Афін

Стіни будинків у центральній частині списані графіті. При цьому вони місто не прикрашають, а радше спотворюють. Адже це не роботи стріт-художників, а написи вуличних хуліганів.

Крім того, будьте готові не тільки до понівечених фасадів будинків і навіть стін старовинних церков, а й до сміття на вулицях. Так, із прибиранням деяких кварталів тут теж проблеми.

Головні визначні пам'ятки Афін

Акрополь

Акрополь

Це найпопулярніше туристичне місце міста. Акрополь був головною частиною стародавніх Афін: тут жили правителі, були храми. Нині — це великий музей просто неба, вхід до якого коштує 20 євро.

Сюди варто приїхати для того, щоб побачити величний Парфенон, старовинний театр і помилуватися прекрасним видом на сучасні Афіни, що відкривається звідси.

Анафіотика

Анафіотика

Цей древній район розташований біля підніжжя Акрополя. Про його виникнення ходять легенди. Але при цьому туристи рідко заглядають сюди, тому можна тинятися, насолоджуючись самотністю, розглядаючи невеликі будинки з маленькими двориками та унікальною атмосферою. Сюди варто прийти, якщо бажаєте побачити, як живуть звичайні жителі грецької столиці.

Де розважитися та смачно поїсти в Афінах

Площа Героїв

Площа Героїв

Площа знаходиться у центральній частині міста. Сто років тому тут збиралися місцеві бандити, котрі тримали в страху не лише цей район, а й усе місто. Наразі сюди приїжджають жителі з різних міст Греції для того, щоб насолодитися життям.

Навколо площі розташовані численні кафе, бари, магазини сувенірів та солодощів, які змагаються між собою у креативності оформлення. Є дитячі ярмарки. Це ідеальне місце для того, щоб випити кави та купити оригінальний сувенір.

Район Плаку

Район Плаку

Сюди варто приїхати, щоб прогулятися старовинними вуличками. Але тут відчувається і дух сучасного міста: багато вуличних музикантів, кафе та ресторанів середземноморської кухні.

Будьте готові до особливостей грецького менталітету: чекати на офіціантів, які відразу підійдуть до вашого столика, не варто. Адже греки не люблять поспішати.

Руф топ бар

Руф топ бар

Ідеальне місце для того, щоб випити коктейль і насолодитися видом на нічне місто, адже бар розташований на даху будівлі. В Афінах популярне таке розташування закладів. Оскільки висотки тут не будують через землетрус, то з дахів відкривається чудовий вид на місто.