НБУ курс:

USD

41,36

+0,04

EUR

46,01

+0,21

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

На Львівщині провели капітальну реконструкцію мосту, який не ремонтували 60 років

На Львівщині провели капітальну реконструкцію мосту, який не ремонтували 60 років
Фото: Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України / facebook

На об’їзній ділянці міста Моршин у Львівській області відремонтували та провели випробування 67-річного мосту, остання реконструція якого відбулася у 1964 році.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомило Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

"У рамках експлуатаційного утримання автошляху на автомобільній дорозі Н-10 Стрий – Івано-Франківськ – Чернівці – Мамалига відремонтували мостовий перехід через річку Бережниця, км 13+691, на об’їзній ділянці міста Моршин. Відремонтований міст перевірили на якість, надійність та відповідність", – йдеться в повідомленні Держагентства. 

Там зазначають, що міст через річку Бережниця звели ще в 1957 році, а у 1964 році реконструювали. З того часу жодних капітальних ремонтних робіт не проводили, окрім ліквідації аварійної ямковості. У 2016 році провели комісійне обстеження споруди та визначили третій експлуатаційний стан – працездатний.

Які роботи було проведено

Під час обстеження фахівці виявили зруйновані деформаційні шви, відсутність гідроізоляції, проломи в бетоні тротуарних плит, корозію, руйнування прогонових будов та пошкодження дорожнього покриття. 

Під час ремонту було розширено опори моста, відремонтовано існуючі та встановлено дві нові збірні плити прогонової будови, влаштовано нову плиту проїзної частини. Крім того, встановили нове перильне та бар’єрне огородження, а також влаштували дорожній одяг.

Перевірку моста проводили із залученням спеціалістів підприємства ТзОВ "НВП "Тріада". Випробування відбувалось з використанням двох вантажівок, масою 33 тонни кожна. Спеціальне обладнання, встановлене у відповідних місцях на мості фіксувало реакцію споруди на статичне та динамічне навантаження.

Після проведення випробувань споруди, міст знову функціонує у звичному режимі і вже зараз відкритий для руху автомобільного транспорту.

Як повідомив керівник Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області Олег Береза, автомобільна дорога Н-10 має стратегічне значення для Львівщини та країни в цілому. Вона об’єднує три області: Івано-Франківську, Чернівецьку і Львівську та веде до кордону з Молдовою на КПП "Мамалига".

У межах Львівщини цією дорогою користуються не лише жителі, а й гості регіону, адже вона веде до курортної зони України із розвиненою мережею готельних закладів, санаторних комплексів, заводом мінеральних вод та низкою інших підприємств.