НБУ курс:

USD

41,44

-0,00

EUR

46,24

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,73

41,65

EUR

46,60

46,46

Пробна партія перехоплювачів для розвід-літаків ворога вже в роботі, - Юрій Голик

Пробна партія перехоплювачів для розвід-літаків ворога вже в роботі, - Юрій Голик

Розширення функціоналу ворожих безпілотників потребує створення їх ефективних супротивників. Тож команда розробників, сформована підприємцем та волонтером Юрієм Голиком, оголосила про початок роботи над новим типом коптерів – їх використовуватимуть проти літаків-розвідників. Поштовхом для освоєння нової сфери використання безпілотників стало спілкування з зенітниками, які збивають подібні БпЛА за допомогою FPV-дронів.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Військові звернулись до виробників за консультацією щодо підвищення ефективності уражень ворожих літаків. Та після більш детального знайомства з темою, інженери вирішили застосувати свій конструкторський досвід, щоб надати зенітникам більш досконалі знаряддя для винищення повітряних розвідників окупантів.

"Не дивлячись на завантаженість, взялися за виготовлення пробної партії квадрокоптерів-перехоплювачів для зенітників. Передусім ми зосереджені на виготовленні дронів для знищення ворожих позицій та техніки, а також їхніх супутників. Але російські літаки-розвідники також додають нашому захисту клопотів і впливають на перебіг локальних бойових дій та баланс сил в цілому. Якщо знаємо як зробити, щоб у хлопців виходило краще, то не можемо не підключитися", — зазначив Юрій Голик.

Його інженерна команда допоможе збільшити тривалість польоту коптерів. Ті акумулятори, які нині використані в FPV, дозволяють дронам літати всього 12-15 хвилин – цього замало для ефективного полювання за літками-розвідниками. Виробники вирішили поділитись батареями власної розробки, які гарантують більш тривалий політ, до 23 хвилин – такі комплектуючі передали бійцям для тесту.

Додатково українські розробники знають, як вирішити проблеми з РЕБами. В роботі по ворожим дронам наші захисники передусім намагаються "заглушити" їхній сигнал, і часто під гарячу руку потрапляють власні коптери. Щоб цього не сталось, інженери Голика використають свою перевірену розробку – захищений зв’язок, який вже застосовують у лінійці дронів STING. Це дозволить бійцям знищувати ворожі безпілотники без ризику втратити власні.