НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,72

EUR

46,60

46,44

Військові найбільше хочуть навчатися роботі з безпілотними системами — результати опитування

Військові. Фото: Depositphotos
Військові. Фото: Depositphotos

У застосунку для військових “Армія+” завершилося перше опитування щодо онлайн-навчання та пріоритетних напрямків занять. Згідно з результатами, найбільше військових (16%) обрали безпілотні системи як основний напрямок для навчання. Про це йдеться у повідомленні Міноборони.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Опитування також показало, що більшість військових (54%) проходять онлайн-курси з військової справи хоча б раз на рік. Кожен третій респондент зазначив, що просування по службі онлайн є основною мотивацією для проходження навчання.

Опитування проводилося з 8 по 15 серпня серед 17 265 військових. Найбільший інтерес викликали теми безпілотних систем (16%), лідерства (12%) і тактики (11%). 

Найбільш мотивуючими факторами для онлайн-навчання стали просування по службі (35%), дистанційне отримання спеціальності (27%) і грошове заохочення (22%). 

Щодо частоти онлайн-курсів, 54% респондентів проходять їх раз на рік або частіше, тоді як 46% вказали на нестачу часу для навчання.

"Нам важливо знати думку військових щодо більшості питань в армії. У цьому першому опитуванні побачили, на які теми нам треба зробити фокус в наступній версії Армія+, де з’явиться комплексне онлайн-навчання для військових. Зокрема, мова про безпілотні системи. І ми вже готуємо ці курси для наших захисників", — зазначила заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко.

Нагадаємо, що у серпні Міністерство оборони запустило застосунок "Армія+", анонсований у лютому. Застосунок надаватиме військовим доступ до документів та послуг, спрощуючи та оцифровуючи військові процеси.

Фото: ua.depositphotos.com