НБУ курс:

USD

41,44

-0,00

EUR

46,24

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,73

41,67

EUR

46,62

46,50

Черкаський "Азот" відновив роботу ключових цехів аміаку та карбаміду

Черкаський "Азот" відновив роботу ключових цехів аміаку та карбаміду
Черкаський «Азот». Фото: Group DF

Черкаський «Азот», частина азотного бізнесу Group DF, відновив роботу двох ключових цехів: аміаку (А-5) та карбаміду (М-6). Про це повідомила диверсифікована міжнародна група компаній Group DF.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Запуск цехів пов’язаний з завершенням ремонтної кампанії та нарощуванням обсягів виробництва добрив, через сезонне зростання попиту.

Зараз на підприємстві працюють два цехи з виробництва аміаку: А-3 з потужністю 1200 тонн на добу та А-5 з потужністю 1700 тонн на добу, а також два цехи з виробництва карбаміду: М-2 і М-6, кожен з яких має потужність 1000 тонн на добу.

 Крім того, продовжують функціонувати цехи з виробництва азотної кислоти та аміачної селітри.

«Відбувся плановий пуск цехів, літня ремонтна кампанія завершена і підприємство повністю готове до осінньої посівної. Ми здатні забезпечити фермерів та агрохолдинги необхідною кількістю добрив. Ми довели свою надійність під час війни, цей сезон не буде винятком. Сподіваємось, що перебої з електроенергією не завадять нам продовжити працювати чітко,  виконуючи всі укладені  контракти, – зазначив голова правління ПрАТ «АЗОТ»  Віталій Скляров.

У компанії додають, що у 2024 році Черкаський «Азот» витратив 164,6 мільйонів гривень на капітальні ремонти обладнання. Всього з початку року інвестиції в капітальні витрати (CAPEX) склали 222 мільйони гривень.