НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,75

41,65

EUR

46,63

46,45

На Закарпатті запрацював новий мультимодальний термінал "сухий порт"

На Закарпатті запрацював новий мультимодальний термінал "сухий порт"
На Закарпатті запрацював "сухий порт". Фото:

У Берегівському районі Закарпаття розпочав роботу новий мультимодальний термінал, відомий як "сухий порт". Він має потенціал для транспортування вантажів до всіх куточків світу.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомив начальник Закарпатської ОВА Віктор Микита.

"Знаково, що підприємство започаткувало свою роботу в період повномасштабної війни та обрало саме Закарпаття для розвитку економічної діяльності. Це суттєві надходження в бюджет та нові робочі місця для працівників у громаді", - наголосив він.

Основна функція - перевантаження різноманітних вантажів

Термінал функціонує як великий логістичний хаб, основною функцією якого є перевантаження різноманітних вантажів, зокрема сільськогосподарської продукції, олії, а в перспективі – також нафтопродуктів.

Завдяки вигідному географічному розташуванню біля кордону з Угорщиною та Румунією, термінал має потенціал для транспортування вантажів до всіх куточків світу.

Виробнича площа терміналу становить 14,1 га, а загальна сума інвестицій, вкладених у проект, досягла 282 мільйонів гривень. Підприємство активно розвивається і планує значно збільшити обсяги перевантаження товарів у 2025 році.

"Цей проєкт – чергове підтвердження високої довіри бізнесу до інституцій на Закарпатті та сприятливого економічного клімату в регіоні. Дякую підприємцям та інвесторам за системну, злагоджену роботу та підтримку економічного сектору нашої області", - додав Микита.

Окрім Закарпаття, "сухий порт" добудовують і у Вінницькій області. Це - залізничний термінал, який поєднає центральні регіони країни з портами Великої Одеси і через контейнерний термінал Мостиська з країнами ЄС. Сума інвестицій в проєкт становить понад 15 млн доларів.