НБУ курс:

USD

41,21

+0,01

EUR

45,05

--0,08

Готівковий курс:

USD

41,44

41,37

EUR

45,55

45,40

USAID виділяє $1,75 млрд на підтримку українських фермерів

USAID виділяє $1,75 млрд на підтримку українських фермерів
Фото: пресслужба Одеської ОВА

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) розширить Ініціативу зі стійкості сільського господарства України (AGRI-Ukraine), залучивши майже $1,75 млрд додаткових інвестицій.

Про це повідомляє пресслужба USAID.

Зазначається, що кошти USAID залучать від дев'яти нових партнерів з приватного сектору, міжнародних фінансових установ та інших донорів.  

Зокрема, серед нових партнерів - Астарта, BEST Leasing, Креді Агріколь Банк, Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку (DFC), Міжнародна фінансова корпорація (IFC), ІМК, OTP Bank, страхова компанія "Універсальна", а також Управління Державного департаменту США з вилучення та протидії озброєнням.

В USAID підкреслили, що завдяки цим новим партнерствам загальна сума інвестицій, залучених у межах ініціативи AGRI-Ukraine з липня 2022 року, вже перевищила $2,26 млрд.

В USAID нагадали, що з липня 2022 року, AGRI-Ukraine допомогла понад 15 тис. українських фермерів - або 34% зареєстрованих фермерів країни - отримати насіння, добрива, засоби захисту рослин, зберігання та фінансування для вирощування своїх врожаїв.

USAID підтримує українських агровиробників

USAID у рамках Ініціативи стійкості сільського господарства в Україні (AGRI-Україна) за два роки залучило понад $510 млн від приватного сектору та міжнародних донорів на підтримку українських агровиробників.

Загалом уряд США вклав у цю ініціативу $350 млн. AGRI-Україна, яка була започаткована у липні 2022 року, вже допомогла понад 14 тис. українських аграріїв, що складає 32% зареєстрованих у країні агровиробників, отримати необхідні ресурси, такі як насіння, добрива, засоби захисту рослин, доступ до складських приміщень і фінансових ресурсів.

Це дозволило зібрати врожаї і забезпечити додатковий дохід у понад $90 млн завдяки збільшенню виробництва кукурудзи та соняшника на 430 тис. тонн.

У травні USAID презентувало нову програму USAID Harvest, націлену на інвестування в майбутнє аграрного сектору України у розмірі понад 250 млн доларів.