Бензинові, дизельні чи електро: яким авто віддавали перевагу українці у першому кварталі

Бензинові, дизельні чи електро: яким авто віддавали перевагу українці у першому кварталі
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

У першому кварталі 2024 року в Україну було імпортовано 86 590 легкових автомобілів, з яких 75% склали автомобілі з традиційними двигунами внутрішнього згоряння.

Побудуйте ефективну HR-стратегію вашого бізнесу HR Wisdom Summit від Delo.ua та Ekonomika+
17 липня HR-лідери OLX Робота, Shell, ArcelorMittal та ще понад 30 великих компаній поділяться найкращими практиками адаптації ветеранів у робоче середовище, підтримання ментального здоров’я команди, наймання в умовах кадрового голоду та використання інновацій в HR
Забронювати участь

Про це повідомляє "Укравтопром".

Традиційні бензинові та дизельні авто все ще залишаються найбільш поширеними та доступними на ринку. Їх легше придбати через нижчу ціну порівняно з електромобілями та гібридами, а також – вони простіші в обслуговування.

Структура імпорту легковиків за типами двигунів у січні-березні мала такий розподіл:

  • Бензинові - 52%
  • Дизельні - 23%
  • Електромобілі - 18%
  • Гібридні автомобілі - 7%

Таким чином, більше половини імпортованих в Україну протягом кварталу легкових авто були обладнані бензиновими двигунами. Друге місце посіли дизельні моделі.

Частка електрокарів та гібридів, попри зростаючу популярність, поки що істотно менша і разом становить чверть від імпортованого автопарку.

Водночас, частка електромобілів та гібридів (25%) свідчить про зростаючу популярність екологічного транспорту, чому сприяють державні стимули та підвищення екологічної свідомості покупців. Проте, розвиток інфраструктури для електрокарів в Україні ще знаходиться на початковій стадії, що стримує попит на них.

Додамо, що у минулому місяці українці придбали понад 5,3 тис. ввезених з-за кордону вживаних легковиків віком до 5 років. Найпопулярнішим став електромобіль TESLA Model Y.

Джерело фото: ua.depositphotos.com