НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,75

41,65

EUR

46,63

46,45

Volkswagen скасовує десятирічні гарантії збереження робочих місць

Volkswagen скасовує десятирічні гарантії збереження робочих місць
Фото: ua.depositphotos.com

Німецький автовиробник Volkswagen оголосив, що скасовує низку трудових угод, включаючи гарантію збереження робочих місць до 2029 року на шести німецьких заводах. Про це пише Reuters.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

"Ми повинні дозволити Volkswagen AG знизити витрати в Німеччині до конкурентоспроможного рівня, щоб інвестувати в нові технології та продукти за рахунок власних ресурсів", - зазначив директор з праці компанії Гуннар Кіліан.

Кіліан також зазначив, що Volkswagen прагне прискорити переговори щодо заробітної плати, щоб зменшити невизначеність навколо трудових угод. Переговори, які мали розпочатися в середині або наприкінці жовтня, можуть бути перенесені на цей місяць через заклик виробничої ради.

Голова виробничої ради компанії пообіцяв рішучий опір звільненням і закриттю заводів, звинувативши керівництво у проблемах компанії. Профспілка IG Metall вже висловила готовність розглянути можливість переходу на чотириденний робочий тиждень як альтернативу закриттю підприємств, повторюючи кампанію зі скорочення витрат 1990-х років.

Нагадаємо, що про плани скасування трудових угод стало відомо 3 вересня із статті Bloomberg. У матеріалі зазначено, що менеджмент компанії вважає недостатніми існуючі заходи щодо економії витрат, такі як скорочення робочих місць, часткові виходи на пенсію та одноразові виплати. Тому  потенційні заходи економії також мають включати припинення угоди компанії з працівниками щодо збереження робочих місць.

Наразі Volkswagen має 673 тисячі співробітників і планує звільнити до 110 тисяч людей у найближчі роки.

Volkswagen закриває заводи у Німеччині 

Німецький автовиробник Volkswagen вперше за 87 років оголосив про плани закрити заводи в Німеччині та скоротити персонал. Компанія має намір закрити щонайменше один завод з виробництва автомобілів і один завод з виробництва запчастин.

Як пише агентство Bloomberg, прибутки Volkswagen скорочуються через глобальний перехід на електромобілі та уповільнення споживчих витрат. Генеральний директор компанії Олівер Блюме підкреслив, що ситуація на європейському автопромі ускладнюється, і Німеччина відстає в плані конкурентоспроможності.

Однак, місцеві політики в Нижній Саксонії закликали компанію уникнути закриття заводів та скорочення робочих місць.

Фото: ua.depositphotos.com