НБУ курс:

USD

41,20

+0,01

EUR

44,96

--0,07

Готівковий курс:

USD

41,49

41,43

EUR

45,50

45,35

monobank спростив перекази за IBAN: що змінилося

monobank

monobank запровадив автоматичне підтягнення контактів відправника грошового переказу у випадку вказання одержувача у форматі IBAN. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі співзасновник мобільного банку Олег Гороховський.

"Якщо перекидаєте великі суми, краще робити це за айбанами карток, а не за номером, тому ми спростили цей процес: в платежах за IBAN тепер підтягуються ваші контакти. А ще - можете додавати в "Обрані" тих, із ким регулярно перекидаєтесь грошима", - зазначив він.

Банкір нагадав, що аби нововведення запрацювали, необхідно оновити застосунок monobank. Він також звернув увагу, що на перекази за IBAN поки не діє обмеження в сумі 150 тисяч гривень на місяць, запроваджене з жовтня для переказів з карти на карту фізичних осіб (P2P, C2C).

Зазначимо також, що наприкінці серпня monobank запустив функцію автозаповнення даних при онлайн-покупках (таких як ім’я, номер телефону, електронна адреса, відділення пошти тощо).

В липні ж користувачі monobank отримали змогу залишати відгуки та побажання магазинам, у яких вони здійснювали покупки, безпосередньо в мобільному застосунку банку.

В свою чергу, в червні компанія NovaPay, що відповідає за фінансові послуги "Нової пошти", також реалізувала автоматичне копіювання IBAN, імені чи назви отримувача, його коду, призначення й суми платежу.