НБУ курс:

USD

41,22

-0,00

EUR

45,52

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,48

41,40

EUR

45,88

45,60

АМКУ дозволив співвласнику АТБ Буткевичу придбати "УТ Пауер": інвестує у виробництво електроенергії

АМКУ дозволив співвласнику АТБ Буткевичу придбати "УТ Пауер": інвестує у виробництво електроенергії
Геннадій Буткевич прибдав енергетичну компанію "УТ Пауер"

Антимонопольний комітет України схвалив придбання компанії "УТ Пауер" фондом "Магнум", який належить бізнесмену Геннадію Буткевичу.

Про це повідомила пресслужба АМКУ.

Згідно з інформацією, комітет надав дозвіл акціонерному товариству "Закритий недиверсифікований венчурний фонд "Магнум", разом із ТОВ "Управляюча компанія "Укртепло", на отримання контролю над "УТ Пауер".

Основний напрям діяльності компанії "УТ Пауер" полягає у виробництві електроенергії. Крім виробництва електроенергії, компанія займається передачею та розподіленням електроенергії, постачанням гарячої води, а також кондиціюванням повітря й будівництвом житлових та нежитлових будівель.

Геннадію Буткевичу також належить інвестиційна компанія BGV Group Management, яка займається проектами у секторах видобутку, переробки, енергоефективності, рітейлу та девелопменту.

У вересні 2022 року BGV Group Management запустила в роботу новий завод з виробництва щебеню у Житомирській області.  

Після початку повномасштабного вторгнення в лютому BGV Group вирішила не заморожувати процес запуску заводу в Житомирській області. Команда працювала над вирішенням інфраструктурних питань та відновленням роботи обладнання.