Через перевагу для іммігрантів. Apple заплатить уряду США 25 млн доларів

Apple, офіс
Apple. Фото: Depositphotos

Компанія Apple заплатить 25 млн доларів для врегулювання претензій Міністерства юстиції США щодо кадрової політики. Техногігант незаконно надавав перевагу іммігрантам перед громадянами США та власниками грін-карт на певних посадах, пише Reuters.

Ідеться про роботу, яка відповідала федеральній програмі, що дозволяє роботодавцям спонсорувати іммігрантів. Як заявили в Мінʼюсті, на ці посади Apple не наймала громадян США або власиків грін-карт, що є порушенням федерального закону, який забороняє дискримінацію за ознакою громадянства.

Також фірма не рекламувала вакансії, які відповідають вимогам програми, на своєму вебсайті, як це зазвичай робиться для інших посад. І від претендентів вимагали надсилати паперові листи поштою, хоча зазвичай дозволяються електронні заявки.

В історії Міністерства юстиції США це найбільша угода, пов’язана  з позовами про дискримінацію за ознакою громадянства. Apple має виплатити 6,75 млн доларів цивільних штрафів і 18,25 млн доларів постраждалим співробітникам.

Дискримінація в Apple: реакція компанії

Apple визнала, що раніше "навмисно не дотримувалася стандарту Міністерства юстиції".

"Ми запровадили надійний план відновлення, щоб відповідати вимогам різних державних установ, оскільки ми продовжуємо наймати американських працівників і розвиватися в США", – заявили в компанії.

Разом із виплатою коштів Apple узгодить свій набір людей на вакансії за програмою зі своєю звичайною практикою. Згідно з угодою з Мінʼюстом, фірма буде зобов’язана проводити більш масштабний набір персоналу та навчати співробітників антидискримінаційним законам.

Джерело фото: ua.depositphotos.com