НБУ курс:

USD

41,21

-0,00

EUR

45,96

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,53

41,47

EUR

46,45

46,30

Не лише активи, а й відсотки від управління: у дохід держави передали близько 2 млрд грн компанії, пов’язаної з 1xBet

Не лише активи, а й відсотки від управління: у дохід держави передали близько 2 млрд грн компанії, пов’язаної з 1xBet

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду задовольнила апеляційну скаргу Міністерства юстиції щодо стягнення активів компанії Sia royal pay Europe, пов’язаної з РФ. 

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

За рішенням суду, до державного бюджету буде передано не лише активи компанії на суму 1,8 млрд грн, а й відсотки від їх управління, що збільшує загальну суму до 2 млрд грн.

Під час розслідування було встановлено , що компанія Sia royal pay Europe була пов’язана з російським букмекером 1xBet, представленим в Україні як ТОВ "Твоя беттінгова компанія". Санкції щодо цих юридичних осіб були запроваджені указом президента України та рішенням Ради національної безпеки і оборони. До Sia royal pay Europe санкції застосовано на п’ять років, а до "Твоя беттінгова компанія" — на 50 років.

Також слідчі ДБР встановили зв'язок цих компаній з діями, які шкодять національним інтересам та безпеці України, особливо в умовах воєнного стану.

Співробітники ДБР разом з Офісом генерального прокурора і Службою безпеки України зібрали достатню доказову базу для підтвердження незаконної діяльності.

Досудове розслідування триває за кількома статтями Кримінального кодексу України, включаючи ч. 4 ст. 110-2 (Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України), ч. 4, 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 364-1 (Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України

Нагадаємо, раніше ДБР повідомляло, що за рішенням ВАКС у дохід держави стягнуто цінні папери та кошти Sia royal pay Europe на загальну суму понад 1,8 млрд грн.

Також слід зазначити, що наразі Указом президента України уведено в дію рішення РНБО "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" до юридичної особи-нерезидента Sia Royal Pay Europe строком 5 років.