Ринок кормів для домашніх тварин в Україні у 2022 році виріс на 19%, – "Кормотех"

Кішка, собака, тварини
Кішка й собака. Фото: StockSnap / Pixabay

Ринок кормів для домашніх тварин в Україні торік у грошовому вимірі виріс на 18,6% . Про це повідомив керівник стратегічного бізнес-напряму Україна - Південно-Східна Азія компанії "Кормотех" Едуард Бабенко під час виступу на Business Wisdom Summit у Києві. 

При цьюму в натуральному вимірі ринок кормів дещо знизився - на 3,8%. Різницю забезпечила інфляція та ріст цін.

Едуард Бабенко зазначив, що різні сектори ринку показали різнонаправлений результат: продажі через супермаркети і кількість відвідувань ветеринарних клінік зменшилися, а галузь зоомагазинів із продажами через Інтернет зросла.

Водночас "Кормотех" у 2022 році збільшив продаж кормів для тварин на 30% в грошовому вимірі.

"Ми в 2022 році спрацювали з результатом +30% в порівнянні з ринком, який спрацював з результатом у 18,6%. Ринок в тоннажі пішов у -3,8%, а ми не впали. Ми по завершенню року ввійшли в 15% компаній, які закінчили рік з прибутками", – розповів представник компанії.

Бабенко також сказав, що в нинішніх умовах ведення бізнесу перебіг комунікацій із партнерами став основним показником, який впливав на результати.

"Кормотех" - українське підприємство, найбільший виробник кормів для домашніх тварин в Україні під ТМ "Гав!", "Мяу!", "КЛУБ 4 ЛАПИ" і Optimeal. Його виробничі потужності розташовані у с. Прилбичі Львівської області, а продукція експортується в близько 20 країн.