Ryanair скасував сотні рейсів через страйк французьких диспетчерів

ryanair страйк франція
Ірландський лоукостер Ryanair скасував 220 рейсів на травневі вихідні через страйк французьких диспетчерів. Фото: Ryanair

Ірландський лоукостер Ryanair вимушено скасував 220 рейсів на травневі вихідні через страйк французьких диспетчерів. Про це повідомило The Irish Times

Авіаперевізник Ryanair був змушений скасувати рейси між Дубліном і низкою французьких напрямків, включаючи Париж і Ніццу.

Ірландська авіакомпанія повідомила, що загалом постраждає близько 40 000 пасажирів.

Виконавчий директор компанії Ryanair Майкл О’Лірі заявив, що ситуація із французькими страйками цілковито неприйнятна і навів приклад Італії та Греції, де транзитні рейси захищені на випадок страйків.

“Це несправедливо, що рейси з Британії до Іспанії чи з Італії до Португалії скасовуються просто тому, що якась група французьких диспетчерів вирішила пострайкувати. Ми поважаємо їхнє право на страйк, але якщо вони хочуть страйкувати – давайте скасовувати французькі рейси, але захищати від скасування транзитні”, - поскаржився виконавчий директор компанії Ryanair Майкл О’Лірі.

Як раніше повідомляли, страйки в Європі спричинили різке зростання кількості скасувань, затримок рейсів і зниження кількості бронювань.

У Франції, де протягом останніх тижнів страйкували авіадиспетчери, 62% рейсів відбулися вчасно порівняно з 75% у 2022 році та 76% у 2019 році до того, як пандемія зупинила міжнародне авіасполучення.

Нагадаємо, Франція зіштовхнулася з протестами у сфері перевезень, співробітники компаній таким чином висловлюють невдоволеність через план президента Франції Еммануеля Макрона підвищити пенсійний вік з 62 до 64 років.