НБУ курс:

USD

41,22

--0,06

EUR

45,52

--0,19

Готівковий курс:

USD

41,50

41,42

EUR

46,14

45,92

Страхова компанія Uniqa пішла з Росії

Страхова компанія Uniqa пішла з Росії
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

Страхова компанія UNIQA оголосила про завершення процесу виходу з російського ринку після успішного продажу своєї частки в компанії "Райффайзен Життя". Покупцем виступила російська страхова компанія "Ренесанс Життя".

Про це повідомили у пресслужбі компанії.

UNIQA володіла 75% акцій "Райффайзен Життя", решта 25% належала "Райффайзенбанк Росія", що входить до складу Raiffeisen Bank International.

Член правління UNIQA Вольфганг Кіндль заявив, що з завершенням цієї угоди компанія остаточно покидає російський ринок. Він подякував колишнім співробітникам, партнерам, та клієнтам за довіру та співпрацю, але зауважив, що до продажу та через те, що бізнес було в основному припинено на початку 2022 року, на долю "Райффайзен Життя" припадало менше 1% доходів групи UNIQA.

Згідно з повідомленням, угода була підписана в серпні 2023 року та закрита після отримання необхідних дозволів від російських регуляторів, відповідно до всіх санкційних положень. Обидві сторони домовилися не розголошувати фінансові деталі угоди.

Додамо, UNIQA Group є другою за величиною страховою групою в Австрії та однією з провідних страхових компаній на ринках Центральної та Східної Європи (ЦСЄ). Вона обслуговує понад 17 мільйонів клієнтів. В Європі UNIQA представлена ​​у 14 країнах: Албанія, Боснія і Герцеговина, Болгарія, Хорватія, Чехія, Угорщина, Косово, Чорногорія, Північна Македонія, Польща, Румунія, Сербія, Словаччина та Україна. Крім того, до складу UNIQA Group входять страхові компанії Швейцарії та Ліхтенштейну.

Raiffeisen Bank  покидає РФ і Білорусь

Нагадаємо, у вересні австрійська банківська група Raiffeisen Bank International (RBI) оголосила про підписання угоди з інвестором з Об'єднаних Арабських Еміратів щодо продажу своєї білоруської дочірньої компанії Пріорбанк.

Згідно з релізом, після завершення цієї транзакції Пріорбанк під новою формою власності працюватиме незалежно, а Raiffeisen Bank International повністю завершить свій вихід з білоруського ринку.

Окрім Білорусі, Raiffeisen Bank International наприкінці березня 2023 року також заявив, що займатиметься можливим продажем або відокремленням свого російського бізнесу. Це сталося після тиску з боку австрійських інвесторів і Європейського центробанку. Проте вже у травні Reuters повідомляло, що RBI відмовився від ідеї продати російський підрозділ, не зумівши знайти покупця. Тому група планувала відокремити його та передати акціонерам.

Джерело фото: ua.depositphotos.com