НБУ курс:

USD

41,19

--0,03

EUR

45,43

--0,09

Готівковий курс:

USD

41,48

41,42

EUR

45,85

45,70

Suziria Group взяла $4,5 млн кредиту на розширення виробництва кормів у Калуші

Suziria, Ощадбанк
Фото: Ощадбанк

Державний Ощадбанк уклав інвестиційну кредитну угоду з Suziria Group на суму більше 4,5 мільйона доларів в еквіваленті. Як ідеться у повідомленні фінустанови, кошти будуть спрямовані на будівництво нової лінії виготовлення кормів для тварин у Калуші (Івано-Франківська область).

Наприкінці липня, нагадаємо, стало відомо що 2 мільйона гривень виробнику на ці цілі будуть надані у вигляді гранту в рамках проєкту USAID "Інвестиції для стійкості бізнесу". Ще біля 4,5 мільйона доларів компанія збиралася доінвестувати за рахунок кредитів від українських банків та власних ресурсів.

Завдяки будівництву нових виробничих потужностей Suziria зможе виробляти 10 тисяч тонн вологих кормів для домашніх тварин на рік. Як зазначають в Ощадбанку, поєднання гранту з його кредитом значно скоротили термін окупності інвестпроєкту, і компанія планує подвоєння обсягів виробництва в найближчі п'ять років.

Suziria Group – сімейна група компаній, яка розвиває ринок товарів для домашніх тварин понад 30 років. До її складу входять компанії Suziria Brands, Suziria Distribution і омніканальна мережа зоомаркетів MasterZoo.

Компанія працює по всій території України та за її межами, експортуючи власні бренди, серед яких Savory, Half&Half, Special One, Pet Fashion, Buddy Boo, Priroda та Puramur.

Після початку повномасштабної війни вона перенесла з Харкова у Калуш виробництво зернових кормів і почала виготовляти м'ясні ласощі для собак і котів. Запуск першого виробництва на Івано-Франківщині відбувся ще у вересні 2022 року. Другий виробничий об'єкт було відкрито в листопаді 2023 року.

При цьому частина виробничих потужностей у Харкові продовжує працювати. Крім цього, Suziria Group виготовляє вологі корми для домашніх тварин на партнерських потужностях у країнах Європейського союзу.

Очікується, що розвиток власного виробництва допоможе компанії поступово відмовитись від імпорту цієї категорії продукції та розширити географію продажів. За три роки Suziria планує розпочати власний експорт кормів українського виробництва на європейський ринок.