НБУ курс:

USD

41,32

+0,04

EUR

45,80

+0,34

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

"Укрнафта" в I півріччі закрила втричі більше вакансій, ніж на початку війни: як компанія шукає людей

"Укрнафта" в I півріччі закрила втричі більше вакансій, ніж на початку війни: як компанія шукає людей
начальниця управління з підбору персоналу "Укрнафти" Наталія Бабич

Упродовж першого півріччя 2024 року "Укрнафта" закрила понад 1200 вакансій, що в кілька разів перевищує показники 2022 року, коли було закрито лише 430 вакансій. Про стратегії залучення нових співробітників і мотиваційні пропозиції розповіла начальниця управління з підбору персоналу компанії "Укрнафти" Наталія Бабич у коментарі для Delo.ua.

На сьогоднішній день в "Укрнафта" працює понад 20 тисяч осіб. Проте компанія стикається з кадровим дефіцитом, оскільки близько 900 вакансій залишаються відкритими через виїзд працівників за кордон та їх мобілізацію до ЗСУ. Як зазначає Бабич, одним із джерел поповнення кадрів є студенти до 25 років та люди похилого віку.

“Ми зараз працюємо дуже активно з молоддю та з більш літнім персоналом. Це ті, хто вже мають досвід, або ми їх перенавчаємо для потреб, які нам необхідні. Є 25 навчальних закладів по Україні, з якими ми співпрацюємо та залучаємо студентів на різні форми активності для того, щоб їх потім працевлаштувати у компанію”, - сказала Наталія Бабич.

Вона зазначила, що завдяки партнерству з вищими навчальними закладами, протягом півроку компанія залучила до роботи 185 студентів.

Говорячи про залучення літніх людей, Бабич зауважила, що вони можуть бути більш вимогливими та вимагають додаткової уваги, але зацікавлені в роботі через поточну ситуацію та ріст цін.

"Літні люди більш капризні за молодь, вони хочуть додаткової уваги. Але вони хочуть працювати, бо з урахуванням поточної ситуації та зміни цін треба чимось займатися та здобувати досвід. Тому ми їх залучаємо на певні умови та посади, які фізично вони можуть виконувати з урахуванням особливостей нашої діяльності", - повідомила Бабич.

Також за її словами, конкуренція за працівників існує, навіть попри те, що "Укрнафта" є найбільшою компанією на ринку. Найчастіше переманити співробітників можуть маленькі приватні українські нафтові компанії, котрі "оптимізують" оподаткування і можуть запропонувати заробітну плату вище ринку. Іноземні компанії суттєвої такої загрози не становлять, оскільки в компанії працюють переважно чоловіки, котрі при воєнному стані не можуть виїжджати за кордон.