НБУ курс:

USD

41,44

--0,01

EUR

46,24

+0,13

Готівковий курс:

USD

41,74

41,65

EUR

46,60

46,40

ВАКС конфіскував активи російського олігарха Горіловського та його партнерів

ВАКС конфіскував активи російського олігарха Горіловського та його партнерів
ВАКС конфіскував активи російського олігарха Горіловського та його партнерів

Вищий антикорупційний суд України задовольнив позов Міністерства юстиції про конфіскацію активів російського олігарха Мирона Горіловського та його бізнес-партнерів Валентина Буяновського й Андрія Меньшова.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомила пресслужба міністерства

Ці особи є засновниками та контролерами групи компаній "Поліпластик", яка займається виробництвом полімерних труб і матеріалів, що використовуються як у цивільних, так і військових цілях, зокрема для виробництва компонентів зброї.

Рішенням суду у власність держави було передано корпоративні права на українські підприємства, що належали групі "Поліпластик", серед яких:

  • 93% статутного капіталу ТОВ "Торгівельний дім "Євротрубпласт";
  • 93% статутного капіталу ТОВ "Калушський трубний завод";
  • 93% статутного капіталу ТОВ "Рубіжанський трубний завод";
  • 100% статутного капіталу ТОВ "Полімертепло–Україна";
  • 10% статутного капіталу ТОВ "Українська полімерна група";
  • 51% статутного капіталу ТОВ "Кордфлекс".

"Група Поліпластик" була включена до списку організацій, які мають суттєвий вплив на промисловість та торгівлю в Росії. Після вторгнення РФ в Україну підприємства групи активно сприяли імпортозаміщенню та постачали матеріали для окупованого Криму і військово-промислового комплексу РФ.

Тепер відповідачі мають п'ять днів для подання апеляції на рішення ВАКС.

Нагадаємо, Міністерство юстиції звернулося до Вищого антикорупційного суду з позовом про застосування санкцій до російського олігарха Горіловського  та його бізнес-партнерів ще 17 травня 2024 року.

"Поліпластик" брав участь у незаконних будівельних проектах у Криму

Російська група "Поліпластик" постачала труби для будівництва Керченського мосту, використовуючи їх для встановлення хвилерізів, а також для спорудження Ніжинського водозабору на сході Криму.

Загальна протяжність цього водогону становить 65 км, і він забезпечує водопостачання міст Феодосії, Керчі та Ленінського району через Північно-Кримський канал. Усі ці проекти здійснювалися без згоди української влади та з порушенням міжнародних санкцій.