НБУ курс:

USD

41,24

+0,01

EUR

44,79

--0,12

Готівковий курс:

USD

41,47

41,40

EUR

45,30

45,13

Ціни на золото оновили історичний рекорд, а срібло досягло 12-річного максимуму

Ціни на золото оновили історичний рекорд, а срібло досягло 12-річного максимуму
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

Ціна на срібло досягла найвищого рівня з 2012 року, а золото встановило новий рекорд через очікування додаткового зниження процентної ставки Федеральною резервною системою США, що сприяло зростанню вартості дорогоцінних металів.

Про це пише Вloomberg.

У четвер срібло подорожчало на 2,8%, досягнувши 32,71 долара за унцію (28,4 грама), збільшивши цьогорічний приріст до 37%. Ціна на золото також досягла історичного максимуму в 2685,58 долара за унцію, перевищивши попередній рекорд.

Повідомляється, що срібло стало одним із найефективніших товарів року, оскільки політика ФРС на спрощення монетарної політики та можливість подальшого зниження ставок сприяли зростанню цін. Досягнення також підтримуються збільшенням промислового попиту, зокрема з боку Китаю, що намагається стимулювати свою економіку.

Трейдери уважно стежитимуть за виступом голови ФРС Джерома Пауелла на конференції ринку казначейства США, де можуть прозвучати сигнали про подальші зміни у монетарній політиці, що можуть вплинути на ринок дорогоцінних металів.

Незважаючи на це, ціни на срібло залишаються значно нижчими за історичний максимум у майже 50 доларів, встановлений у 2011 році.

Додамо, що у травні ціна срібла зросла до $31,49  за унцію вперше з 2013 року. Дорогоцінний метал здорожчав на 6,5%. Цього року він зріс на 32%, випередивши золото і зробивши його одним із найефективніших основних товарів року.

Нагадаємо, Федеральна резервна система (ФРС) США, яка виконує функції центральної банківської системи, 18 вересня оголосила про зниження базової відсоткової ставки на 50 базисних пунктів, до діапазону 4,75-5%. 

Таке рішення спричинило значний вплив на глобальні ринки, реакція яких була стрімкою та широкомасштабною.

Джерело фото: ua.depositphotos.com