НБУ курс:

USD

41,37

+0,02

EUR

46,04

+0,05

Готівковий курс:

USD

41,55

41,45

EUR

46,55

46,39

До кінця року третина всіх машин для розмінування в Україні будуть японського виробництва

До кінця року третина всіх машин для розмінування в Україні будуть японського виробництва
Фото: пресслужба КМУ

Японія надає Україні велику й неоціненну допомогу, особливо в гуманітарній сфері. До кінця року третина всіх машин для розмінування в Україні будуть саме японського виробництва.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Він провів зустріч із послом Японії Кунінорі Мацудою, який завершує свою дипломатичну роботу в Україні.

"Японія готова інвестувати в нашу державу. Готуємося до підписання угоди про захист інвестицій. Та очікуємо на відкриття офісу JETRO (Японської організації зовнішньої торгівлі) в Україні. Усі ці кроки сприятимуть активній співпраці між нашими бізнесами", — підкреслив Шмигаль.

Прем’єр-міністр зауважив, що Японія надає нашій державі велику й неоціненну допомогу, особливо в гуманітарній сфері. До кінця року третина всіх машин для розмінування в Україні будуть саме японського виробництва. Крім того, Японія суттєво допомагає в медичній галузі.

"Вдячні японському Уряду за непохитну підтримку, зокрема під час головування в G7. Розраховуємо, що двосторонній діалог між нашими країнами продовжить активно розвиватися", — зазначив Шмигаль.

Прем'єр-міністр окремо подякував Японії за підтримку рішення країн G7 щодо надання Україні 50 млрд доларів від використання заморожених російських активів.

Японські компанії готові інвестувати в українську економіку

Україна і Японія підписали документ для реалізації пілотних інвестиційних проєктів японського бізнесу в Україні.

Міністерка економіки України Юлія Свириденко та старший віцепрезидент Японського агентства міжнародного співробітництва JICA (Japan International Cooperation Agency) Шохей Хара підписали Протокол обговорень щодо Проєкту посилення залучення приватного сектору для відбудови України.

Документ передбачає надання допомоги з боку JICA для реалізації пілотних інвестиційних проєктів японського бізнесу в Україні.

Також йдеться про підтримку з боку Японії у розвитку приватного сектору та інструментів промислової політики в Україні. Крім того, партнери готові надавати рекомендації щодо активнішого залучення інвестицій від японських компаній. 

За словами японської сторони, вже 14 японських компаній готові розглядати інвестиції в українську економіку.