НБУ курс:

USD

41,22

+0,05

EUR

46,15

+0,20

Готівковий курс:

USD

41,51

41,44

EUR

46,30

46,11

На Хмельниччині створили новий індустріальний парк

На Хмельниччині створили новий індустріальний парк
Фото: Freepik

У Волочиську Хмельницької області з'явиться новий індустріальний парк "Ф’юче індастрі хаб" на350 робочих місць у таких сферах, як переробка харчових продуктів, альтернативна енергетика та науково-технічна діяльність.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки України.

Зазначається, що рішення про включення індустріального парку "Ф’юче індастрі хаб" до Реєстру індустріальних (промислових) парків уряд  ухвалив 1 жовтня 2024 року.

Що відомо про новий індустріальний парк

Як зауважили в Мінекономіки, ініціатором створення парку стало ТОВ "Віннер інвест капітал".

Загальний обсяг інвестицій у проєкт становить близько 1 мільярда гривень, з яких 113 мільйонів — власні кошти компанії.

Повідомляється, що проєкт сприятиме створенню 350 робочих місць у таких сферах, як переробка харчових продуктів, альтернативна енергетика та науково-технічна діяльність.

В Мінекономіки нагадали, що індустріальні парки — це ключова складова програми "Зроблено в Україні". Вони забезпечують не лише створення нових робочих місць, а й розвиток регіонів та залучення інвестицій, що сприяє переходу України до переробної економіки.

Зауважимо, до Реєстру індустріальних парків вже включено 93 об'єкти. 

Раніше повідомлялося, що у місті Калуш Івано-Франківської області заснують новий індустріальний парк, завдяки чому буде створено понад дві тисячі робочих місць.

Також цього року в державному бюджеті вперше були закладені кошти для стимулювання індустріальних парків. На цю програму передбачено один мільярд гривень.

Про програму державного стимулювання парків

Програма державного стимулювання індустріальних парків передбачає фінансування до 150 мільйонів гривень для забезпечення будівництва необхідної інфраструктури. Кошти надаються на безповоротній основі, покриваючи до 50% кошторисної вартості робіт, таких як облаштування території або будівництво інженерно-транспортної інфраструктури.

Також програма передбачає компенсацію до 50% вартості приєднання до електромереж. Для деокупованих територій держава покриває 80% вартості.

Першим парком, який отримав 150 млн грн за державною програмою стимулювання розвитку індустріальних парків в рамках політики "Зроблено в Україні", став індустріальний парк у місті Дніпро.

Також індустріальні парки "Коростень", "БФ Термінал" та "Вінницький індустріальний парк" отримали державне фінансування у межах політики "Зроблено в Україні". 

Нещодавно Міністерство економіки презентувало каталог індустріальних парків. Він покликаний допомогти підприємствам знайти партнерів або місце з облаштованою інфраструктурою, де можна розмістити свої виробничі потужності, а також залучити нові інвестиції.