НБУ курс:

USD

41,44

-0,00

EUR

46,24

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,73

41,65

EUR

46,60

46,46

Електроенергія за завищеними цінами: у Чернівцях судитимуть енергетика та ексдиректора КП

Електроенергія за завищеними цінами: у Чернівцях судитимуть енергетика та ексдиректора КП
Фото: БЕБ

У Чернівцях судитимуть представника енергопостачальної компанії та колишнього директора комунального підприємства за завищення цін на електроенергію, що призвело до привласнення 3,3 мільйонів гривень з бюджету. Про це повідомляє БЕБ.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

За даними слідства, директор комунального підприємства порушив законодавство про публічні закупівлі під час проведення тендеру. Він уклав договір з енергопостачальником, а згодом підписав акти про використану електроенергію за завищеною ціною. 

Це дало змогу підозрюваним зловживати службовим становищем та заволодіти значною сумою коштів, виділених з місцевого бюджету для освітлення міста.

Протягом досудового розслідування енергопостачальна компанія відшкодувала суму збитків, завданих державі. 

Наразі досудове розслідування завершено, і обвинувальний акт за ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України передано до суду.

Нагадаємо, в останній день травня Кабінет міністрів вирішив підвищити тарифи на електроенергію з 2,64 грн/кВт до 4,32 грн/кВт. Це рішення було очікуваним, оскільки про необхідність підвищення тарифів заявляли як в Міненерго, так і в експертній спільноті. Після російських атак енергетичні компанії потребують додаткових коштів на відновлення потужності.