Голова Мінрегіону поїхав домовлятись про опалювальний сезон до США

Голова Мінрегіону поїхав домовлятись про опалювальний сезон до США

Урядова делегація розпочала робочу поїздку до США для переговорів щодо підтримки відновлення та підготовки до опалювального сезону в Україні, повідомляє пресслужба Мінрегіону.

"Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов розпочав робочу поїздку до США на чолі урядової делегації. Ключові теми візиту: підтримка термінового відновлення та підготовка до опалювального сезону в Україні", – йдеться в повідомленні.

Під час першої зустрічі урядової делегації з віцепрезидентом Міжнародної фінансової корпорації в Європі, Латинській Америці та Карибському басейні (IFC) Альфонсо Гарсіа Мора сторони обговорили розширення співпраці з муніципалітетами у сферах енергоефективності, систем життєзабезпечення та інтегрального розвитку.

"З IFC маємо позитивний досвід реалізації муніципальних проєктів. Домовилися про розширення присутності IFC в Україні та реалізацію проєктів спільно з муніципалітетами навіть в умовах воєнного стану", – заявив Олексій Чернишов.

Нагадаємо, як нещодавно повідомив очільник "Нафтогазу" Юрій Вітренко, в опалювальний період температура повітря в оселях українців буде від 17 до 18 градусів тепла, що приблизно на чотири градуси нижче норми. Таким чином, майбутня зима може стати найхолоднішою для України за останні десятиліття.