НБУ курс:

USD

41,20

+0,01

EUR

45,22

--0,21

Готівковий курс:

USD

41,49

41,43

EUR

45,80

45,65

Литовська компанія виділила для української енергетики €4 млн

Литовська компанія виділила для української енергетики €4 млн
Фото: ua.depositphotos.com

Литовська державна енергетична компанія Ignitis Grupė надала гуманітарну допомогу у розмірі 4 мільйони євро Фонду підтримки енергетики України для забезпечення додаткових 120 МВт потужностей з виробництва електроенергії.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що на отримані кошти на одній із українських електростанцій буде встановлено  обладнання для забезпечення додаткових 120 МВт генеруючих потужностей, що забезпечить стабільне постачання електроенергії для близько 420 000 українських домогосподарств.

Виділення коштів було офіційно затверджено 8 жовтня після підписання угоди між Ignitis Group та Секретаріатом Енергетичного співтовариства.

"Ми сподіваємося, що приклад Ignitis Group надихне інші енергетичні компанії ЄС також зробити свій внесок у цю ініціативу", — сказав директор Секретаріату Енергетичного співтовариства Артур Лорковскі.

Фонд підтримки енергетики України

Фонд підтримки енергетики України - це унікальний механізм для консолідації допомоги від партнерів, які хочуть підтримати українських енергетиків у забезпеченні стабільного енергопостачання під час військової агресії РФ. Фонд управляється Секретаріатом Енергетичного співтовариства разом із Європейською комісією.

Наразі сума внесків до Фонду підтримки енергетики (анонсованих та вже перерахованих) зросла до понад 438 мільйонів євро.

За словами міністра енергетики України Германа Галущенка, кошти надходили, зокрема, від Німеччини, Великої Британії, Іспанії, Австрії, Ісландії, Данії, Європейської Комісії, Регіональної асоціації органів регулювання енергетики (ERRA), Регіонального центру досліджень енергетичної політики. США свій перший внесок до Фонду у розмірі 25 мільйонів доларів зробили торік у листопаді.

Фото: ua.depositphotos.com