НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

Мешканцям прифронтових територій допоможуть з придбанням твердого палива

Мешканцям прифронтових територій допоможуть з придбанням твердого палива
Фото: ua.depositphotos.com

Люди, які проживають на прифронтових територіях, отримають гроші на придбання твердого палива.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє Мінреінтеграції.

Зазначається, що відповідна постанова 30 серпня була ухвалена урядом.

Нею передбачається надання одноразової виплати в розмірі 21 тисячі гривень вразливим домогосподарствам прифронтових (прикордонних) громад на придбання твердого побутового палива.

Всього на цей гуманітарний проєкт передбачено 1,2 млрд грн.

В яких регіонах роздадуть допомогу

Згідно з повідомленням Мінреінтеграції, першочергово допомогою будуть охоплені мешканці, які проживають у межах 10-кілометрової зони від державного кордону з РФ або лінії зіткнення.

Йдеться про громади Сумської, Харківської, Херсонської, Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської та Чернігівської областей.

При цьому, як повідомив представник уряду у Верховній Тарас Мельничук, перелік територіальних громад (населених пунктів), жителі яких можуть отримати грошову допомогу на опалення згідно з вищенаведеними вимогами, визначається відповідними облдержадміністраціями (військовими адміністраціями).

У відомстві зазначають, що програма грошової допомоги реалізується за фінансової підтримки УВКБ ООН. Цей крок дозволить забезпечити потреби вразливих категорій населення прифронтових територій у побутовому паливі в зимовий період.

Мешканці прифронтових громад зможуть безоплатно заготовляти дрова

Нагадаємо, уряд також затвердив постанову, завдяки якій мешканці прифронтових громад зможуть безоплатно заготовляти дрова для домашніх потреб.

Заготівлю можна буде здійснювати тільки за умови, що перебування на відповідних лісових ділянках є безпечним і території очищені від вибухонебезпечних предметів. Місцеві військові адміністрації та органи місцевого самоврядування інформуватимуть населення про можливість самостійної лісозаготівлі.

Ця норма буде діяти під час правового режиму воєнного стану та протягом шести місяців після його завершення або скасування.

Також уряд ухвалив рамкову Концепцію державної програми комплексного водозабезпечення для дев’яти регіонів, які найбільше постраждали від бойових дій. Зазначається, що на її основі найближчим часом буде розроблено відповідну програму.

Фото: ua.depositphotos.com