НБУ курс:

USD

41,22

--0,06

EUR

45,52

--0,19

Готівковий курс:

USD

41,50

41,42

EUR

46,14

45,92

Міжнародні донори допоможуть ЕКУ із впровадженням стандартів корпоративного управління

Міжнародні донори допоможуть ЕКУ із впровадженням стандартів корпоративного управління
Фото: Пресслужба ЕКУ

Експерти програми "Діяльність у рамках реформи державних підприємств" (SOERA), фінансованої USAID і UKaid, нададуть підтримку державному енерготрейдеру АТ "Енергетична компанія України" (ЕКУ) у впровадженні міжнародних стандартів корпоративного управління, а також подальшій цифровізації компанії.

Про це повідомляє пресслужба ЕКУ.

Зазначається, що ЕКУ та SOERA підписали відповідний меморандум про співробітництво, згідно з яким підтримка за напрямом корпоративного управління включатиме впровадження міжнародних стандартів в організацію роботи наглядової ради ЕКУ, у тому числі цифровізацію її функцій.

Крім того, меморандум також передбачає розвиток систем управління ризиками і внутрішнього контролю ЕКУ, які є важливими складовими успішної трейдингової діяльності.

Повідомляється, що експерти SOERA також долучаться до розроблення ESG-політики ЕКУ, а за напрямом цифровізації передбачається актуалізація IT-стратегії компанії та її впровадження, включаючи придбання необхідних ліцензій і обладнання, зазначається в релізі.

Генеральний директор ЕКУ Віталій Бутенко висловив сподівання, що співпраця з SOERA зробить ЕКУ більш стійкою, конкурентоспроможною та зрозумілою для зовнішніх стратегічних партнерів та інвесторів в енергетику України.

"Прозорість та незалежність корпоративного управління держкомпаній має особливе значення, адже від цього залежить можливість залучення ними інвестицій та фінансової допомоги у стратегічні галузі економіки", - йдеться в повідомленні.

На його думку, державні компанії мають бути потужним та надійним інструментом у реалізації державної політики із розвитку економіки України, а особливо під час війни, коли інші можливості вкрай обмежені.

Про ЕКУ

ЕКУ входить до ТОП-5 трейдерів України за обсягами продажу електроенергії, лідерів з транскордонної торгівлі енергоресурсами, а також до ТОП-2 трейдерів "зеленої електроенергії, а її клієнти генерують 10% ВВП України.

ЕКУ заснувала першу державну балансуючу групу учасників ринку електроенергії, яка нині є найбільшою за розміром в Україні. 100% ЕКУ належить державі, управління компанією здійснює Фонд державного майна України.

На початку вересня Кабінет міністрів затвердив новий склад наглядової ради ЕКУ, яка складатиметься з трьох незалежних членів та двох представників держави.

26 вересня НР ЕКУ провела своє перше засідання, обравши на ньому своїм головою Пітера Стайлза – колишнього керуючого директора консалтингової компанії Stratos Energy Consulting.

Про SOERA

SOERA – семирічний проєкт, що реалізується через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Управління закордонних справ, cпівдружності та розвитку (UKaid) Великої Британії.

Мета проєкту – покращити управління державним сектором та управління власністю, включаючи планування та просування важливих реформ державних підприємств України, покращення управління державними та комунальними активами, підтримку економіки воєнного часу та забезпечення швидкого та прозорого відновлення після закінчення війни.