“МХП Еко Енерджи" став генеральним партнером 8-го «Українського Газового Форуму: Нова енергетична архітектура світу та Зелений перехід»

“МХП Еко Енерджи" став генеральним партнером 8-го «Українського Газового Форуму: Нова енергетична архітектура світу та Зелений перехід»

Партнерство «МХП ЕКО ЕНЕРДЖИ» та 8-го Українського Газового Форуму це ще один потужний поштовх для впровадження зеленої трансформації в Україні та чіткий курс на декарбонізацію української економіки

25–26 жовтня 2023 року у Києві, готелі «Intercontinental», відбудеться 8-ий міжнародний газовий форум. Подія збере ключових осіб енергетичної галузі Європи у Києві під час війни.

Форум стане передовою подією такого масштабу в українській енергосфері, об’єднавши світових експертів задля розв’язання енерговикликів України під час війни та обговоренню переходу енергетики України на відновлювальний ресурс.

Партнерство «МХП ЕКО ЕНЕРДЖИ» та 8-го Українського Газового Форуму це ще один потужний поштовх для впровадження зеленої трансформації в Україні та чіткий курс на декарбонізацію української економіки.

«Восьмий Український Газовий Форум - це унікальна можливість проаналізувати як змінюється глобальна енергетична архітектура світу. Які ключові тренди і технології сьогодні є найбільш перспективними і важливими. І особливо для України, в контексті цинічної війни, яку веде російський агресор проти нашої країни, в першу чергу знищуючи її енергетичну інфраструктуру», – зазначає президент ПрАТ “МХП ЕКО ЕНЕРДЖИ" Олександр Домбровський.

Під час форуму будуть обговорені важливі питання енергетичного сьогодення України -  залучення інвестицій у зелену енергетику України, наслідки виходу Газпрому з Європи для України, реформа ринку електроенергії у країнах ЄС та її наслідки для України, відновлювальні джерела енергії в Україні взимку 2023-24, ринок поновлювальних газів, енергетичне партнерство (на прикладі співробітництва в атомній енергетиці) та підтримка енергетичної безпеки від провідних країн світу.

У списку гостей та лекторів форуму:

  • Олексій Данілов (Секретар РНБО України)
  • Андрій Жупанін (Верховна Рада України, Комітет з питань енергетики та житлово-комунальних послуг)
  • Юрій Рева (Начальник Департаменту міжнародних відносин та роботи з інвесторами НАК «Нафтогаз України»)
  • Андрій Мізовець (Президент Асоціації «Газові трейдери України»)
  • Мілан Седлачек (Керівник відділу у справах та стратегії ЄС, оператор газу "Eustream", Словаччина)
  • Артур Лорковскі (Директор Секретаріату Енергетичного Співтовариства, ЄС)
  • Торбен Брабо (Президент Асоціації операторів газової інфраструктури Європи «GIE», Бельгія)
  • Доктор Сюзанна Ніс (Керівник проекту Green Deal Ukraina, Центр Гельмгольца в Берліні щодо моніторингу виконання стратегії ЄС побудови вуглецево-нейтральної економіки, Німеччина)