НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

На Київщині встановлять ще 14 когенераційних установок

На Київщині встановлять ще 14 когенераційних установок
Фото: скріншот з відео

Найближчим часом у 7 громадах Київщини планується встановлення 14 когенераційних установок загальною потужністю понад 27 МВт. 

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомив голова Київської ОДА Руслан Кравченко.

За його словами, 30 серпня було підписано відповідні тристоронні угоди з громадами та інвесторами.

Зазначається, що нові установки будуть облаштовані у громадах 4 районів – Обухівського, Фастівського, Вишгородського та Білоцерківського.

Раніше були підписані угоди про встановлення 19 установок загальною потужністю 50 МВт у 8 населених пунктах Вишгородського, Бучанського та Броварського районів. Сума інвестицій – 50 млн грн.

"Таким чином на Київщині потужність когенераційних установок, які будуть встановлені, вже сягає майже 80 МВт", - йдеться в повідомленні голови ОДА.

Також він зазначив, що наразі йде опрацювання й інших локацій для встановлення когенераційних установок та компактних газових теплоелектростанцій.

Зокрема, Київська ОВА спільно з Держенергонаглядом, ДТЕК, ТОВ "Газорозподільні мережі України" і представниками бізнесу домовилися про спрощення підключення когенераційних установок до газових та електричних мереж.

"В умовах постійних обстрілів енергетичних об'єктів маємо оперативно реалізувати заходи, які забезпечать громади теплом та електроенергією", - підсумував Кравченко.

Внаслідок російських обстрілів пошкоджено або зруйновано 90% потужностей теплової генерації ДТЕК

З початку повномасштабного вторгнення ТЕС ДТЕК "Енерго" були атаковані ворогом понад 180 разів. Це призвело до руйнування або пошкодження близько 90% потужностей теплової генерації ДТЕК.

"Енергетики і ремонтники компанії продовжують докладати усіх зусиль для ліквідації наслідків російських атак та якнайшвидшого відновлення пошкоджених потужностей теплоелектростанцій", - повідомили в компанії.

Також в ДТЕК повідомили, що для відновлення потужностей з початку року ДТЕК Енерго інвестував, за попередніми даними, понад 1,4 млрд грн власних коштів. Всього ж у цьому році компанія планує вкласти у ремонти та відновлення ТЕС близько 3,9 млрд грн, що відповідає минулорічним вкладенням.

Нагадаємо, що з огляду на знищення внаслідок російських ударів більшості генеруючих потужностей української енергетики в останні місяці Нацкомісія з регулювання у енергетики та комунальних послуг в травні спростила підключення газотурбінних, газопоршневих та когенераційних установок до мереж. Крім того, їх звільнили від сплати відповідних ставок за приєднання.

Після цього вже Кабінет міністрів ухвалив постанову, що скасувала низку бюрократичних процедур, аби спростити розміщення газопоршневих та газотурбінних установок та пов'язаних з ними мереж.