НБУ курс:

USD

41,23

+0,01

EUR

44,91

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,49

41,42

EUR

45,45

45,30

Норвегія виділила €250 млн на підтримку української енергетики

Норвегія виділила €250 млн на підтримку української енергетики
Фото: ua.depositphotos.com

Міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейде оголосив про новий пакет енергетичної підтримки України напередодні зими у розмірі 250 мільйонів євро.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні ми оголошуємо про пакет підтримки в розмірі 250 млн євро саме на енергетичну інфраструктуру. Тут ми працюємо з українською владою і міжнародними партнерами для підтримки ремонту й допомоги з новою сучасною інфраструктурою", - сказав він на пресконференції з українським колегою в Києві в четвер.

Як Норвегія допомагає Україні

Нещодавно стало відомо, що Норвегія збирається передати Україні оборонні технології для підтримки виробництва 155-мм артилерійських снарядів. Ця підтримка буде надана через норвезьку промисловість і сприятиме зміцненню спроможностей України виробляти сучасні боєприпаси на власній території.

Також Норвегія оголосила про передачу Україні шести винищувачів F-16. Крім того повідомлялося, що Норвегія виділить 92,69 мільйона доларів на зміцнення протиповітряної оборони України.

Додамо, що уряд Норвегії надав Україні грантову допомогу у розмірі 100 мільйонів євро для підтримки та відновлення енергетичного сектору країни.

Окрім цього, уряд Норвегії витратить 100 мільйонів норвезьких крон (9,5 мільйона доларів) на евакуацію тяжкопоранених українців для лікування в Європі.

Нещодавно Норвегія оголосила про виділення 88 мільйонів доларів збільшення виробничих потужностей своєї оборонної промисловості для підтримки України та союзників.

Також повідомлялося, що уряд Норвегії дозволив Норвезькому інвестиційному фонду для країн, що розвиваються (Norfund), інвестувати в Україну 250 мільйонів норвезьких крон (23,5 мільйона доларів). Капітал, наданий Norfund, дозволить знизити ризики для компаній, які інвестують в Україну, зокрема норвезьких.

Фото: ua.depositphotos.com