Україна здійснила повторний тест імпорту електроенергії з Європи

Україна здійснила повторний тест імпорту електроенергії з Європи

АТ "Енергетична компанія України" 19 листопада за 2 години успішно здійснило другу тестову поставку імпортної електроенергії зі Словаччини потужністю 1 МВт. Про це повідомила пресслужба "ЕКУ".

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Тестовий імпорт електроенергії був некомерційним. Його здійснюють для перевірки можливості отримувати електроенергію зі Словаччини у разі потреби для енергосистеми.

"Ситуація з енергопостачанням в Україні внаслідок ракетних обстрілів залишається складною та змінюється щодня. Ми продовжуємо тестувати можливість імпорту, щоб країна мала додаткові інструменти для підтримки енергосистеми", – зазначив генеральний директор "ЕКУ" Віталій Бутенко.

Нагадаємо, що перший тест імпорту електроенергії потужністю 1 МВт компанія здійснила 27 жовтня.

Зазначимо, що до жовтня "ЕКУ" експортувала її в ту ж Словаччину та в Румунію, а також у Польщу е/е. Але РФ почала активно застосовувати тактику атаки об'єктів електроенергетики в жовтні. 15 листопада країна-агресор знову випустила сотню ракет по Україні, "перевершивши" атаку 10 жовтня, яка до цього була наймасштабнішою.

Наразі Росія ракетними ударами пошкодила майже половину енергосистеми України. Тому в ДТЕК порадили українцям подумати над виїздом з України на деякий час для економії електроенергії.