НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,75

41,65

EUR

46,63

46,45

В "Укргідроенерго" дали старт будівництву Канівської ГАЕС: підписана дорожня карта проєкту

В "Укргідроенерго" дали старт будівництву Канівської ГАЕС: підписана дорожня карта проєкту
Фото: uhe.gov.ua

"Укргідроенерго" та канадська компанія AECON підписали дорожню карту щодо будівництва Канівської гідроакумулювальної електростанції (ГАЕС). Цей документ визначає ключові етапи та завдання, які стануть основою для реалізації амбітного проєкту.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомили в "Укргідроенерго".

Зазначається, що "Укргідроенерго" з робочим візитом відвідали  представники канадської компанії AECON та американської AECOM.

На технічних нарадах представники AECON, AECOM, "Укргідроенерго" та "Укргідропроект", обговорили ключові аспекти проєкту "Будівництво Канівської ГАЕС".

Зокрема, в питаннях фінансування проєкту, осучаснення проєктних рішень, коригування документації для підвищення ефективності та безпеки станції.

Також представники компаній AECON та AECOM разом з проєктуальниками відвідали будівельний майданчик Канівської ГАЕС і оглянули Канівську ГЕС, де наразі триває реконструкція основного обладнання. 

За підсумками візиту було підписано дорожню карту проєкту, що визначить подальші кроки у співпраці між Укргідроенерго та AECON, закладаючи основу для розвитку гідроенергетики в Україні.

Фото: uhe.gov.ua

Дорожня карта передбачає співпрацю у питаннях фінансування, осучаснення проєктних рішень і коригування документації з метою підвищення ефективності та безпеки майбутньої станції.

Канівську ГАЕС потужністю 3600 МВт почали споруджувати ще 1986 року, але роботи були зупинені у 1991 році. Оновлений проєкт передбачає будівництво ГАЕС потужністю до 1000 МВт, адаптованої до сучасного стану енергетичної системи України.

Нагадаємо, компанія "Укргідроенерго" вирішила відновити 1 ГВт генерації електроенергії до зими та побудувати ще 2,5 ГВт потужностей у майбутньому, оскільки близько 45% потужностей було знищено російськими військами.

Наразі "Укргідроенерго" готується до використання 200 млн євро, надходження яких очікують у рамках кредитної угоди між Європейським банком реконструкції та розвитку та урядом Італії.