НБУ курс:

USD

41,28

+0,03

EUR

45,71

+0,00

Готівковий курс:

USD

41,50

41,42

EUR

46,14

45,92

В UKRNAFTA розповіли, скільки коштує пробурити свердловину

Наталія Рудевич
Наталія Рудевич. Фото: Delo.ua

Пробурити нафтогазову свердловину на землі в Україні коштує від 8 до 12 млн доларів. У UKRNAFTA наразі нараховується 2000 свердловин.

Про це розповіла операційна директорка з нафтогазових сервісів UKRNAFTA Наталія Рудевич під час SHE Congress 2024 у Києві, повідомляє Delo.ua.

Вона зауважила, що глибина деяких свердловин сягає 6 км. Бурять свердловину верстатом, який може стояти на землі або на морі. Робота верстата для буріння на землі коштує від 10 000 доларів на добу.

На слайді, який показала Рудевич, вказано, що буріння свердловини на воді обійдеться ще дорожче - 40 млн доларів, а ставка на платформу сягне 250-500 тис. доларів.

"Дуже сподіваюся, що ми почнемо з морем також, але це буде наступне", - додала вона.

За словами Рудевич, іноді можна пробурити свердловину, і вона дасть стільки нафти й газу, що інвестиції окупляться через деякий час. "А іноді з неї не можна заправити і запальничку. Тому нафтогазова індустрія вчить сприймати досить спокійно такі речі, рухатися вперед і аналізувати", - зауважила операційна директорка з нафтогазових сервісів UKRNAFTA.

Вона наголосила, що в компанії головний акцент завжди робиться на людському ресурсі та безпечності виробництва. 

"Тому ми завжди аналізуємо, як покращити буровий майданчик та вдосконалити виробничі процеси на ньому", - розповіла спікерка SHE Congress 2024.

Раніше Delo.ua повідомляло, що у 2023 році UKRNAFTA запустила в роботу вісім нових нафтових свердловин. Вони розташовані на західних та східних територіях України, які забезпечують загальний добовий дебіт у 238 тонн нафти.

У березні 2024 року компанія оголосила про плани пробурити 160 свердловин протягом трьох роківUKRNAFTA проводитиме бурові роботи з використанням нових технологій та впровадженням обладнання провідних світових компаній.