НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,72

EUR

46,60

46,44

В "Укрнафті" обрали повний склад наглядової ради: хто увійшов

В "Укрнафті" обрали повний склад наглядової ради: хто увійшов
Фото: пресслужба "Укрнафти"

ПАТ “Укрнафта” оголосила про завершення формування повного складу наглядової ради, до якої увійшли незалежні члени та експерти з міжнародним досвідом. Про це йдеться на сайті "Укрнафти".

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

"Компанія активно запроваджує основні принципи корпоративного управління OECD, щоб забезпечити максимальну ефективність усіх процесів з урахуванням кращих міжнародних практик – дотримання гендерного балансу та професійної експертизи", - зазначив директор ПАТ "Укрнафта" Сергій Корецький. 

До оновленого складу наглядової ради ПАТ "Укрнафта" увійшли:

  • Катерина Кузнецова – незалежна директорка.
  • Тімоті Додсон – незалежний директор.
  • Дункан Джеймс Найтінгейл – незалежний директор.
  • Людмила Дараган – представниця від держави.
  • Роза Тапанова – представниця НАК "Нафтогаз України".

Нагадаємо, у серпні стало відомо, що  "Укрнафта", яке входить до складу Групи "Нафтогаз", перейде під контроль новообраної наглядової ради. Склад наглядової ради був затверджений на загальних зборах акціонерів компанії 6 березня в Києві.

Зазначається, що наглядова рада контролює діяльність виконавчого керівництва компанії, призначає та оцінює членів виконавчого управління, визначає стратегічні цілі і контролює їх реалізацію, перевіряє дотримання нормативних вимог та стандартів, а також забезпечує прозорість та комунікацію між компанією і її акціонерами.

Додамо, що найбільшим акціонером Укрнафти є "Нафтогаз України" з часткою 50%+1 акція. 5 листопада 2022 року ставка Верховного головнокомандувача ЗСУ ухвалила рішення про передання державі частки корпоративних прав компанії, яка належала приватним власникам і якою зараз управляє Міноборони.